Ring Spotlight Cam - complete beveiligingscamera voor buiten

© PXimport

Ring Spotlight Cam - complete beveiligingscamera voor buiten

Computer accessoires

Geplaatst: 11 oktober 2018 - 09:05

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Rens Blom

Het aanbod van beveiligingscamera’s is groot, zowel voor binnen als buiten. Ring, dat eerder dit jaar is overgenomen door Amazon, hoort bij de bekendere merken. In deze Ring Spotlight Cam review testen we de high-end beveiligingscamera met veel mogelijkheden.

Wij zijn aan de slag gegaan met de Spotlight Cam Battery, een model met een meegeleverde batterij. Ring verkoopt ook een Wired-versie die werkt via een weerbestendige stroomkabel. De modellen zijn verder identiek en kosten allebei 209 euro. De Battery-variant biedt ruimte voor een extra batterij (25 euro) die het overneemt als de eerste batterij leeg is. Volgens Ring gaat een batterij zes tot twaalf maanden mee, afhankelijk van je gebruik. Het opladen duurt een paar uur en gaat via een micro-usb-kabel.

Ring verkoopt ook een klein zonnepaneel (59 euro) dat gekoppeld kan worden aan de batterij-versie van de Spotlight Cam. De verbinding gaat via een lange, weerbestendige stroomkabel die je aan de achterkant van de camera bevestigt. Het zonnepaneel is kantelbaar en kan via – meegeleverde – schroeven worden opgehangen.

© PXimport

Ring Spotlight Cam instellen

Het instellen van de Spotlight Cam is eenvoudig en duurt niet lang. Laad de batterij op, stop hem in de camera en druk op de knop aan de bovenkant om de paring-modus te activeren. Met de Ring-app (Android en iOS) koppel je de camera aan je – bestaande of nieuwe – account en geef je aan wanneer hij (niet) moet opnemen. Vervolgens hang je de camera op de gewenste locatie op. Het benodigde gereedschap wordt netjes meegeleverd.

© PXimport

Ring-app is in het Engels

Als de camera hangt en actief is, kun je in de Ring-app livebeelden opvragen en tal van extra zaken instellen. Het is ook mogelijk om de camera te koppelen aan andere Ring-camera’s en -deurbellen. De app is overzichtelijk en werkt naar behoren, al is het jammer dat hij enkel in het Engels te gebruiken is. Let er ook op dat je bij het aanmaken van een Ring-account akkoord gaat met de voorwaarden van het Amerikaanse bedrijf. In die voorwaarden staat onder andere dat je data ‘beschikbaar is voor partijen buiten de Europese Unie’.

Opnamemogelijkheden

De Ring Spotlight Cam begint met filmen zodra de bewegingssensoren detectie waarnemen. De camera filmt in 1080p-resolutie, full-hd dus. In het donker gebruikt de Spotlight Cam infraroodsensoren voor nachtzicht. De beeldkwaliteit is in alle situaties prima, en door de grote kijkhoek van 140 graden legt de beveiligingscamera een groot deel van de omgeving vast. Het minpunt van die groothoeklens is dat het beeld bolt, waardoor bijvoorbeeld muren wat scheef lijken. Wordt er in het donker beweging geregistreerd dan start de opname en springen de twee led-spotlights aan om ongewenste bezoekers af te schrikken én ze beter op de film te krijgen.

© PXimport

Fijn is dat de camera geluid opneemt én afspeelt. Als er een verdacht persoon in je tuin rondscharrelt, hoor je diegene niet alleen praten. Je kan ook via de app een waarschuwing geven die vervolgens uit de luidspreker van de Spotlight Cam schalt. Heeft dat geen effect? Activeer dan de 110 decibel sirene: die is zo hard dat de halve straat merkt dat er iets aan de hand is.

© PXimport

Abonnement vereist

Een nadeel van de slimme deurbellen en beveiligingscamera’s van Ring is dat je een abonnement nodig hebt om van alle mogelijkheden te kunnen profiteren. Zonder abonnement heb je toegang tot de belangrijkste functies, waaronder livebeelden en meldingen. Met een abonnement van dertig euro per jaar kun je video-opnames van één deurbel of camera tot zestig dagen terugkijken. Een abonnement van honderd euro per jaar laat je opnames van een onbeperkt aantal Ring-apparaten tot zestig dagen terugkijken. Daarnaast krijg je tien procent korting in de Ring-webshop en uitgebreidere garantie.

© PXimport

© PXimport

Alles gaat via internet

Een aantal concurrerende beveiligingscamera’s, waaronder Netgear Arlo-modellen, laten je beelden opslaan op een micro-sd-kaartje. De Ring Spotlight Cam heeft die optie niet en gebruikt je wifiverbinding om de beelden op te slaan in Rings (betaalde) cloudomgeving. Dat is niet alleen jammer voor wie liever een sd-kaartje gebruikt en/of privacyzorgen heeft, lokale opslag heeft ook geen wifi nodig. Om de Spotlight Cam te kunnen gebruiken, is een stabiele en vrij snelle wifiverbinding nodig. Dat is iets om rekening mee te houden.

© PXimport

Conclusie

De Ring Spotlight Cam is een uitgebreide beveiligingscamera voor buiten. Met zijn goede (nachtzicht)camera, spotlights, audiomogelijkheden en sirene heb je genoeg mogelijkheden om ongewenste gasten in de gaten te houden en af te schrikken. Fijn is dat je de Spotlight Cam kan uitbreiden met accessoires en dat hij compatibel is met andere Ring-producten. Jammer is dat de camera alleen werkt via wifi en dat je een abonnement moet afsluiten als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden.

7,5

ONS OORDEEL

Ring Spotlight Cam Battery

Pluspunten

Kabel, batterij of zonnepaneel

Led-spotlights en sirene

Beeldkwaliteit

Accessoires en koppeling Ring-deurbel

App

Eenvoudige installatie en gebruik

Minpunten

App niet Nederlandstalig

Data in Amerikaanse handen

Geen lokale opslag

Abonnement vereist voor alle functies

Conclusie

**Prijs** € 209,- (optioneel zonnepaneel € 59,-) **Kleuren** zwart of wit **Batterij** Meegeleverd, extra batterij verkrijgbaar voor 25 euro **Camera** 140 graden kijkhoek, 1080p video, nachtzicht **Wifi** 802.11 b/g/n 2.4 GHz **Overig** 110db sirene, instelbare bewegingssensoren, weerbestendig **Formaat** 12,6 x 6,9 x 7,6 cm **Website** [www.ring.com](https://nl-nl.ring.com/products/spotlight-cam-battery)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000