'Popcorn Time voor browser' BrowserPopcorn nu al offline

'Popcorn Time voor browser' BrowserPopcorn nu al offline

Computer accessoires

Geplaatst: 21 oktober 2015 - 05:17

Daar kon je op wachten: De website BrowserPopcorn, de 'Popcorn Time in je browser', is alweer offline. Wie nu naar de website gaat ziet dat de eigenaar de streaming-site offline heeft gehaald.

BrowserPopcorn werd eerder deze week erg populair als de 'Popcorn Time in je browser'. Op de website was het mogelijk torrents te streamen, zonder dat daar extra software voor nodig was. De site was dan ook gebaseerd op het notoire Popcorn Time.

Offline

De site is na zo'n 3 dagen alweer offline gehaald. Op de site staat nu alleen een kort bericht van de ontwikkelaar, die stelt dat het genoeg is geweest met BrowserPopcorn.

Legale alternatieven

"Dit project was nooit bedoeld als gevecht voor piraterij, maar een experiment om de streaming-technologie uit te proberen", stelt de maker. Hij wijst op legale alternatieven om films te kijken, zoals iTunes en Netflix.

Eigen server

Opvallend genoeg geeft de eigenaar wel instructies over hoe je zelf een eigen versie van BrowserPopcorn op kunt zetten, die je als lokale server kunt draaien. Die instructies zijn simpel: Een zipje downloaden en ergens dubbelklikken, en je kunt de films alsnog kijken.

Boetes

BrowserPopcorn was gebaseerd op de open source-code van Popcorn Time, dat een doorn in het oog van auteursrechtenorganisaties is. Mede door het grote succes van Popcorn Time zei Brein gisteren dat het mogelijk boetes wilde uitdelen aan individuele gebruikers van zulke diensten.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000