Play Music maakt aanbevelingen op basis van luistergedrag

Play Music maakt aanbevelingen op basis van luistergedrag

Computer accessoires

Geplaatst: 14 november 2016 - 09:28

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:43

De Play Music-app van Google krijgt een opfrisbeurt. Naast een vernieuwde layout krijg je voortaan ook aanbevelingen voor muziek waarvan Google denkt dat je het graag wil luisteren.

Google volgt in de voetsporen van Apple Music en Spotify, die ook beide je luistergedrag analyseren en je zodoende op-maat-gemaakte afspeellijsten aanbieden. Google gaat echter nog een stapje verder door ook je locatie een rol hierin te laten spelen.

Zo weet Google bijvoorbeeld wanneer je een sportschool binnenloopt, en krijg je vervolgens opzwepende muziek voorgeschoteld. Ook wordt er gekeken naar het weer. Merkt Google op dat je thuis bent en het buiten regent, dan toont Play Music rustigere muziek.

Toestemming

Overigens doet Google dit niet zomaar, je moet er wel eerst toestemming voor geven. De vernieuwde versie van de app wordt deze week uitgerold voor Android, iOS en de desktopversie van Play Music.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000