PCM-weekoverzicht: Opera's illustere vpn, en een week met een Pi

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Webbrowser Opera komt met een ingebouwde 'vpn'. Dat was vorige week nog hét nieuws van de week, totdat ontwikkelaars met de feature aan de slag gingen. Wat blijkt? De dienst blijkt echter erg weinig weg te hebben van een vpn, maar is eerder een geavanceerde proxy. Hoe zit dat precies? Laten we eens kijken.

Lees hier of Opera's vpn wel echt een vpn is.

 


 

Een week met een Raspberry Pi

De Raspberry Pi is onze favoriete knutselcomputer, en met de derde generatie ook nog eens behoorlijk krachtig. Maar hoe krachtig is dat precies? We namen de proef op de som en keken of het mogelijk is om een week op alleen een Pi te werken. De kroniek werd in deze serie artikelen vastgelegd:

Dag 1: Dagelijkse zaken
Dag 2: De eerste problemen
Dag 3: Als mediacentrum
Dag 4: De grens opzoeken
Dag 5: Accessoires koppelen
Dag 6: Servers beheren
Dag 7: Conclusie

Je ziet het: We zijn niet ontevreden, maar ook wel een beetje blij dat we naar onze gewone pc's terugmogen.

 

 Wachtwoorden zijn de laatste lijn der verdediging tussen ons en de meeluisteraars, dus is het zaak een zo sterk mogelijk wachtwoord te verzinnen dat je bovendien ook nog kunt onthouden. Geen simpele opgave, maar in onze Lifehack Van De Week kijken we naar hoe dat moet. Althans, we proberen het...

Lees hier onze tips voor het verzinnen van een sterk wachtwoord.

 

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000