Netflix wil nóg meer Originals produceren

Netflix wil nóg meer Originals produceren

Computer accessoires

Geplaatst: 21 september 2016 - 07:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:06

Of je maandelijks voor Netflix wilt betalen, hangt af van het aanbod dat de streamingdienst te bieden heeft. Netflix wil daarvoor minder afhankelijk zijn van andere filmmaatschappijen en gaat in de toekomst telkens meer zijn eigen series produceren.

Binnen de komende jaren moet maar liefst de helft van het hele Netflix-aanbod bestaan uit zogenaamde Netflix Originals: series die door Netflix zelf zijn gefinancierd. House of Cards was de eerste, maar inmiddels zijn het er al veel meer. Daredevil, Stranger Things en Making a Murderer zijn er ook voorbeelden van. Allen vielen erg in de smaak bij kijkers en trokken veel nieuwe kijkers naar het platform.

Monopolie

Toch zit niet iedereen om de plannen van Netflix te springen. Concurrerende diensten en maatschappijen vrezen een monopoliepositie voor Netflix, dat vele miljarden uittrekt voor het opkopen van series. Men is bang dat de streamingdienst te veel gaat bepalen welke series er überhaupt gemaakt worden. Omdat de series exclusief bij Netflix te zien zijn, kan het andere partijen ook klanten kosten.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000