Microsoft zal volgende week dinsdag maar liefst 13 updates uitbrengen, waarmee 26 gaten worden gedicht in Windows en Office.

Met dit aantal updates evenaart Microsoft het record van oktober 2009, toen het ook 13 updates uitbracht. Toch was die patchronde indrukwekkender, omdat er toen maar liefst 34 gaten werden gedicht. Oorspronkelijk stonden er deze maand overigens 14 updates klaar, maar Microsoft werd vorige maand gedwongen om de update voor Internet Explorer vervroegd uit te brengen.

Geen kritieke applicaties

Van de 13 updates worden er vijf aangemerkt als kritiek. Alle vijf zijn die voor Windows, en ze repareren lekken waardoor aanvallers van een afstand code op het systeem kunnen uitvoeren. Er zijn maar twee updates voor Office. De rest is voor het besturingssysteem. Deze maand zijn er dus geen updates voor belangrijke applicaties, zoals SQL Server of Exchange.

Oude en nieuwe Windows

Binnen de besturingssystemen is er een duidelijke trend te zien, zeker als je het schema bekijkt dat Jerry Bryant in zijn aankondiging geeft. De oudere versies van Windows, zoals Windows 2000, XP en Server 2003, hebben meer patches nodig dan de nieuwere. Windows 2000 en Server 2003 krijgen ieder 9 pleisters, terwijl Windows 7 en Server 2008 R2 er maar vijf opgeplakt krijgen. Bovendien zijn voor de laatste twee maar drie updates kritiek. Voor de oudere systemen Windows 2000 en XP zijn dat er vijf.

Advisories

Op dit moment staan er drie Advisories open. Daarvan wordt er een gedicht, terwijl de andere twee open blijven. Het 17 jaar oude gat in de kernel van alle 32-bit versies van Windows wordt gedicht. Maar het gat waar Microsoft gisteren voor waarschuwde blijft open, net als het SMB-gat dat al in september openbaar werd gemaakt.

Bron: Techworld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000