Microsoft claimt 100 miljoen verkochte Windows 8-licenties

© PXimport

Microsoft claimt 100 miljoen verkochte Windows 8-licenties

Computer accessoires

Geplaatst: 7 mei 2013 - 04:34

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Elmar Rekers

Microsoft heeft een totaal van 100 miljoen licenties voor het Windows 8-besturingssysteem verkocht. Hieronder vallen onder meer upgrades vanaf Windows 7 en de verkoop van tablets en pc’s met Windows 8 of Windows RT.

Microsoft lanceerde het nieuwe besturingssysteem in oktober 2012. In januari werd al duidelijk dat er ruim 60 miljoen licenties verkocht waren. De groei lijkt, een half jaar na de introductie, enigszins te stagneren. Dit is mogelijk het gevolg van het aflopen van de actieperiode waarin het OS voor een paar tientjes te koop was.

Windows 8.1

Tami Reller, hoofd marketing en CFO bij Microsoft, zal Windows Blue voortbouwen op datgene wat er met Windows 8 is neergezet. Met concrete details over deze update, die vermoedelijk Windows 8.1 zal heten, komt de topvrouw nog niet over de brug. Wel zegt ze dat Microsoft de update aangrijpt om te "reageren op de feedback" die gebruikers hebben gegeven op Windows 8, waarmee Reller mogelijk doelt op een terugkeer van de startknop en de optie om rechtstreeks naar het bureaublad op te starten. Verwacht wordt dat Windows Blue na de zomer zal worden uitgerold.

Over de Windows Store, de applicatiewinkel van Windows 8, weet Reller tot slot nog te melden dat het aantal apps verzesvoudigd is in vergelijking met een half jaar geleden. In totaal zijn er sinds de lancering 250 miljoen apps gedownload.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000