Slechts een aantal weken nadat het besturingssysteem is uitgebracht, heeft een aantal hackers al een jailbreak voor iOS 9 uitgebracht. De hack werkt op alle iOS 9-versies en is gebouwd door hetzelfde Pangu-team dat eerdere jailbreaks al uitbrak.

Met de hack is het met een makkelijke tool mogelijk om iPhones en iPads te jailbreaken. De tool werkt alleen nog op Windows, maar nog niet op OS X. Mac-gebruikers moeten waarschijnlijk nog even wachten, maar Pangu heeft nog geen datum genoemd.

Vliegtuigmodus uit

De jailbreak werkt op iOS 9, 9.0.1 en 9.0.2. Vanzelfsprekend willen de hackers niet zeggen hoe zij Apples controlesysteem omzeilen, maar wel is het nodig om de vliegtuigmodus aan te zetten en de 'Vind Mijn iPhone'-functie uit te schakelen.

Backup

We hebben hier op de PCM-redactie onze iPad Air 2 succesvol kunnen jailbreaken en kunnen dus bevestigen dat de tool werkt, maar het is wel aan te raden eerst een backup van je systeem te maken voor je er zelf mee aan de slag gaat.

Nog nodig?

Overigens is het de vraag hoeveel gebruikers nog steeds zitten te wachten op een jailbreak. Waar die in het begin nog veel gebruikt werd voor het toevoegen van functies die iOS miste, maar in de meeste recente versies van het besturingssysteem zijn veel van die functies wel toegevoegd. Je zou nog kunnen denken aan de namaak-appstores waar je gratis apps kunt downloaden, maar behalve dat dat illegaal is staan die applicaties vaak vol met malware. Misschien is iOS 9 dan ook eindelijk volwassen genoeg om de jailbreak links te laten liggen. Mocht je dat toch willen doen, dan kun je hier terecht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000