© PXimport

HTC Vive komt in april en kost...

Computer accessoires

Geplaatst: 21 februari 2016 - 14:43

Aangepast: 24 november 2022 - 11:49

Martin Gijzemijter

Tijdens het MWC in Barcelona heeft HTC eindelijk de prijs én releasedatum van z'n VR hardware bekendgemaakt. De HTC Vive, die in samenwerking met Valve ontwikkelt wordt, zal in april beschikbaar komen.

Als je al maanden enthousiast wacht op de bekendmaking van de prijs, hopen we dat je die tijd ook hebt benut om eventjes flink te sparen. Goedkoop wordt de bril namelijk allerminst. In Amerika gaat het toestel voor 799 dollar over de toonbank. Een fikse prijs dus, maar daarvoor krijg je dan wel de headset en twee draadloze controllers met haptic feedback.

HTC Vive buitensporig duur?

Hoewel de Vive met een prijs van bijna 800 dollar buitensporig duur lijkt in vergelijking met de Oculus Rift, die met z'n 599 dollar ook al schokkend veel duurder was dan men had gedacht, is het uiteraard wel de moeite van het vermelden waard dat de Rift niet wordt geleverd met controllers, die zul je er dus later nog bij moeten kopen. En aangezien we nog geen idee hebben wat die controllers precies zullen kosten, is een echte prijsvergelijking dus nog niet mogelijk.

Bellen in VR

De consumentenversie van de HTC Vive zal vrijwel alles bevatten dat we een maandje geleden hebben gezien tijdens de CES, met als verschil dat het riempje waarmee je de headet aan je hoofd vastmaakt, een stuk comfortabeler is gemaakt (en dat was ook wel nodig).

Daarnaast heeft HTC een dienst aangekondigd genaamd Vive Phone Services, waarmee het mogelijk is om telefoongesprekken en app-berichten op je headset te ontvangen, zodat je je spel niet hoeft te onderbreken. We hopen wel dat het spel dan even wordt gepauzeerd, aangezien we problemen voorzien wanneer er een gigantische spin op ons afduikt terwijl we in gesprek zijn met onze werkgever. Ook bevat de headset een camera aan de voorkant, waardoor je niet als een blinde zombie door je huis hoeft te dwalen.

Vive was al eerder klaar

Tijdens de aankondiging liet HTC weten dat de Vive eigenlijk al gereed was voor productie tijdens de CES maar dat het bedrijf de tijd wilde nemen om het product perfect en nog ergonomischer te maken. Naast de headset zelf krijg je twee games, te weten Job Simulator en Fantastic Contraption. Je kunt de Vive vanaf 29 februari preorderen, waarna je het toestel in april kunt verwachten. Hoe de levering en prijs in Nederland precies zit, dat zullen we pas weten op het moment dat de preorders live gaan. We houden je op de hoogte.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000