Vraag van een lezer: Ik zou graag Windows 98 naast Vista willen installeren. Nu weet ik dat dit met XP te doen is (eerst XP en vervolgens Vista), maar kan dit ook met Windows 98? Voor Vista gebruik ik Norton 360, kan ik dit pakket dan ook inzetten voor de Windows 98-partitie?

Ons antwoord: Als u computer hebt die compatibel is met Windows Vista, dan wordt het erg lastig deze in een dual-boot te installeren met Windows 98. Waarschijnlijk zijn er geen drivers te vinden voor het verouderde besturingssysteem. Een goede oplossing is het virtualiseren van Windows 98. Hiervoor kunt u het programma VirtualBox gebruiken. U draait dan als het ware Windows 98 als een programma onder Windows Vista. Downloaden en installeer VirtualBox. Klik op de knop New, geef de virtuele machine een naam en zet het OS Type op Windows 98. Klik Next en rond de installatie af. Plaats de Windows 98-cd-rom in de cd-drive en start de virtuele machine. Er zal een wizard verschijnen. Geef de locatie van de schijf op en u kunt de installatie van Windows 98 starten. De meeste moderne programma’s zullen niet werken op Windows 98. Op de website www.oldversion.com vindt u oudere versies van tal van programma's en tools, waaronder virusscanners en firewalls.

© PXimport

Windows 98 in een virtuele machine.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000