Google verlaagt prijzen van cloud-opslagdienst Drive

Google verlaagt prijzen van cloud-opslagdienst Drive

Computer accessoires

Geplaatst: 17 maart 2014 - 08:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:00

Google heeft de prijzen van zijn online opslagdienst Drive sterk verlaagd. Voor slechts 7,50 kunnen gebruikers nu voor een terabyte aan informatie op Googles servers opslaan, waarmee de internetgigant de competitie mijlenver achter zit laat.

Ter vergelijking: voor hetzelfde bedrag krijg je bij Dropbox 10 keer minder opslagruimte, en bij Apple zelfs 20 keer minder.
 

Concurrentie

De prijzen van (online) opslag dalen al jaren significant, maar de markt volgde elkaar altijd wel gestaag op. Google, Dropbox, Microsofts Skydrive OneDrive, Apples iCloud en diensten SpiderOak of SugarSync lieten de prijs zo'n beetje tegelijk dalen, maar met deze daling van Google lijkt het erop alsof het wel even gaat duren voor de rest zal volgen.
 

Gratis

Google biedt momenteel 15 gigabyte gratis opslagruimte aan. Daarnaast kunnen gebruikers voor 1,50 per maand 100 gigabyte opslaan, en daarna voor 7,50 een terabyte. Het lijkt erop dat Google niet verwacht dat betalende klanten hun volledige terabyte vol zullen gooien met informatie, maar toch is de prijsverlaging opvallend. De zoekmachine wil waarschijnlijk meer betalende gebruikers voor zijn diensten, en ook dat valt op omdat Google zijn producten altijd gratis heeft weggegeven.
 

Meer gebruikers = meer data

Een andere reden voor de nieuwe prijzen kan zijn dat de meeste gebruikers Google Drive nog steeds vooral gebruiken als online tekstverwerker. De functie waarmee meerdere gebruikers tegelijkertijd in één document kunnen werken is één van de krachtigste punten van de dienst, maar Google hoopt waarschijnlijk dat Drive meer gebruikt gaat worden als opslagdienst waar gebruikers naast hun documenten ook hun foto's en video's in kwijt kunnen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000