© PXimport

Hoe lang gaat je Chromebook mee?

Computer accessoires

Geplaatst: 18 januari 2019 - 11:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Jeroen Boer

Bij het uitzoeken van een Chromebook zul je vermoedelijk kijken naar zaken als schermformaat, gewicht, processorsnelheid en prijs. Maar kijk je ook naar hoe lang de Chromebook nog updates krijgt? Die scherpe aanbieding op een ouder model kan dan minder interessant zijn dan je aanvankelijk dacht.

Google garandeert per type Chromebook gedurende vijf jaar updates. Die tijd gaat wel in zodra de Chromebook op de markt verschijnt. Het is aan de fabrikanten van de Chromebooks zoals Acer, HP en Lenovo om te bepalen hoe lang een model vervolgens te koop is. En nu Chromebooks een aantal jaar te koop zijn, zijn er meerdere ‘generaties’ Chromebooks te koop. Het verschijnen van een nieuwe 11 inch Chromebook betekent niet automatisch dat de modellen van vorig jaar van de markt verdwijnen.

© PXimport

Ondersteuning achterhalen

In de specificaties van een Chromebook zul je niet direct terugvinden hoe lang de ondersteuning nog duurt. Gelukkig heeft Google een website waarop je kunt terugvinden hoe lang de gegarandeerde ondersteuning nog duurt. Op zich is het logisch dat een laptop niet tot in de eeuwigheid ondersteund wordt, maar vanuit de ‘traditionele’ Windows-wereld zijn we zo’n harde ondersteuningsduur per apparaat niet gewend. Overige kan een Chromebook best iets langer ondersteund worden dan op de lijst staat, bijvoorbeeld als een nieuwer model bijna dezelfde hardware bevat. Maar dat weet je pas als de gecommuniceerde datum verlopen is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000