Chrome-update maakt browser sneller en energiezuiniger

Chrome-update maakt browser sneller en energiezuiniger

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 november 2020 - 08:11

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:54

De laatste Chrome-update van het jaar staat in het teken van het versnellen van de browser. Vooral wanneer je vaak veel tabbladen hebt openstaan, zou je verschil moeten merken na de installatie van Chrome 87.

Openstaande tabbladen kunnen de Chrome-browser flink vertragen. Google sleutelt dan ook al een poosje aan de manier waarop Chrome omgaat met websites die op de achtergrond openstaan. Het bedrijf ontdekte dat JavaScript hierin een grote rol speelt. Meer dan 40 procent van het processorverbruik door Chrome is daaraan te wijten.

Door de manier waarop JavaScript actief is te beperken in achtergrond-tabbladen, wordt de cpu tot wel vijf keer minder belast. Bijkomend voordeel is dat deze aanpak een positieve impact heeft op de accuduur van mobiele apparaten. Ze zouden het meer dan een uur langer volhouden na Chrome-update 87.

Snelheidswinst

Verdere optimalisatie zorgt ervoor dat de browser tot 25 procent sneller opstart en websites tot 7 procent sneller laadt. Het terugkeren naar een vorige pagina gaat ook vlotter, doordat deze tijdelijk in het cache wordt bewaard. De pagina in kwestie hoeft daardoor niet helemaal opnieuw te laden.

Om te controleren of je de nieuwste Chrome-versie draait, ga je naar chrome://settings/ en dan Over Chrome, de onderste optie. Als er een recentere versie klaarstaat, dan wordt die nu automatisch binnengehaald. Herstart de browser om de update door te voeren.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000