Bèta Microsoft Office 2010 downloaden

Bèta Microsoft Office 2010 downloaden

Computer accessoires

Geplaatst: 15 maart 2010 - 12:32

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Dennis Gandasoebrata

Enige tijd geleden bracht Microsoft de eerste officiële bètaversie uit van Office 2010. De kwaliteit is al goed en niets houdt u tegen om nu alvast de toekomstige versie van Office uit te proberen. Met deze tips kunt u er snel mee aan de slag!

Download

Uiteraard begint u met het downloaden van de nieuwe versie van Office 2010. Er is zowel een 32-bit als 64-bit versie beschikbaar. Surf naar Microsoft. Er zijn twee manieren om Office te installeren. Allereerst kunt u het volledige pakket downloaden en vervolgens installeren. Een nieuwe manier is het ‘streamen’ van het programma met behulp van Click to Run. Met deze technologie wordt het programma op de achtergrond binnengehaald, terwijl u het grotendeels al kunt gebruiken. Op de website klikt u op Get It Now en kiest u voor For Home, small business and school. Wilt u liever het volledige pakket downloaden, dan kiest u voor For enterprise and mid-sized business. Dit laatste pakket bevat ook meer Office-onderdelen dan de Click to Run-variant. U bepaalt overigens tijdens de installatie zelf welke componenten u wilt installeren.

Office 2010 kan via Click to Run worden geïnstalleerd.

Systeemvereisten

Om vlot aan de slag te kunnen gaan met Office 2010 hebt u 3,5 GB aan vrije schijfruimte nodig. Verder vereist Office 2010 dat u gebruikmaakt van Windows XP met servicepack 3, Windows Vista met servicepack 1 of Windows 7. Officieel vraagt Office 2010 256 MB intern geheugen, maar u doet er verstandig aan minstens 1 GB intern geheugen te gebruiken. Maakt u gebruik van de 64-bit editie van Windows, dan kunt u met de 64-bit versie van Office 2010 aan de slag. Het is dan wel vereist dat u niet een eerdere versie van Office hebt geïnstalleerd. Hebt u bijvoorbeeld Office 2007 in de 32-bit variant geïnstalleerd, dan bent u genoodzaakt om ook de 32-bit editie van Office 2010 te installeren (tenzij u de vorige Office-versie eerst verwijdert en hierna pas Office 2010 installeert).

Engelse interface

Dit artikel is gemaakt met de Engelse bètaversie van Office 2010 (omdat de Nederlandse versie nog niet beschikbaar is). Alle benaming in de interface zijn dus in het Engels. Mocht u later dit jaar de Nederlandse versie installeren, dan heten alle functies weer anders. Maar tegen die tijd passen we deze artikelen aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000