Adobe komt met gratis webversie Photoshop

Adobe gaat de grote stap naar de wereld van online applicaties maken. In de komende zes maanden zal Adobe een gratis online versie van zijn populaire beeldbewerkingsoftware Photoshop lanceren. De gratis versie heeft minder functionaliteiten dan de commerciële versie en is bedoeld voor beginnende beeldbewerkers.Photoshop is niet de eerste applicatie die Adobe in een online versie uitbrengt.

Adobe Remix is een online tool waarmee gebruikers foto's en video's kunnen bewerken. Remix is een simpelere versie van Adobe Premiere Elements en wordt gratis aangeboden via Adobe's partner Photobucket. Net als Remix zal de gratis versie van Photoshop ook worden aangeboden via een partner. Wanneer blijkt dat er met de online versie van Photoshop genoeg geld wordt verdiend door banners rondom de applicatie gaat Adobe de software misschien direct aanbieden aan internetgebruikers.

Adobe's besluit om met een gratis online versie van Photoshop te komen, is voornamelijk ingegeven door het succes van Google's online spreadsheet- en tekstverwerkingsapplicatie. Adobe verwacht dat Google binnenkort met een gratis online versie komt van Picasa. Door snel een gratis online versie van Photoshop te lanceren, hoopt Adobe een slag voor te zijn op Google. Hoewel de online versie van Photoshop een afgeslankte versie is van het commerciële orgineel heeft het volgens Adobe nog genoeg functionaliteiten om de concurrentie - en dan vooral Picasa - te verslaan.


Bron: News.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000