5 gadgets om laptop-oververhitting te voorkomen

© PXimport

5 gadgets om laptop-oververhitting te voorkomen

Computer accessoires

Geplaatst: 27 juni 2020 - 20:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Justin Doornekamp

Als je lange werkdagen maakt op je laptop, dan kan het apparaat soms flink warm worden. Zeker nu de zomer op komst is. Hoe houd je je laptop dan koel? Er zijn gelukkig veel accessoires die helpen om laptop-oververhitting te voorkomen.

1. Opvouwbare laptop / Macbook standaard – Aluminium

Als je langdurig in dezelfde houding achter je laptop zit, dan kun je op een gegeven moment last krijgen van je rug of nek. Door je laptop op ooghoogte te zetten door middel van een standaard, kun je veel comfortabeler werken. Deze standaard verhoogt het scherm van je laptop en is bovendien van aluminium, waardoor een deel van de warmte die uit je laptop komt wordt geabsorbeerd. De standaard is zo ontworpen dat deze ook voor verkoeling en luchtstroom zorgt. Zo krijg je geen last van oververhitting.

© CIDimport

2. KLIM Wind Laptop Cooling Pad

Deze laptopkoeler heeft vier krachtige ventilatoren om te voorkomen dat je laptop te heet wordt. De cooling pad kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. De accessoire van KLIM is namelijk groot genoeg om bijvoorbeeld ook een pc of gameconsole koel te houden. Na een zomerse dag hard werken, kun je de cooling pad gemakkelijk naar de woonkamer meenemen, voor een urenlange gamesessie zonder zorgen over oververhitting.

© CIDimport

3. TopMate C5 12-15.6 inch Gaming Laptop Cooler

Over gamen gesproken: wie zijn laptop puur gebruikt voor lange gamesessies, kan deze hightech standaard van TopMate proberen. De standaard kun je op verschillende hoogtes instellen en heeft bovendien verschillende standen, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel ventilatie er nodig is. De laptopkoeler ziet er daarnaast futuristisch uit door de blauwe lichten die je aan of uit kunt zetten.

© CIDimport

4. Fellowes Maxi Cool Laptopstandaard

Deze standaard van Fellowes ziet eruit als een barbecuegril, maar dat zal een reden hebben. Binnenin vind je een krachtige, stille ventilator, die je aansluit op de usb-poort van je laptop. De standaard is geschikt voor laptops met een maximale schermgrootte van 15,6 inch. Jammer genoeg kun je de houder van de standaard niet aanpassen.

© CIDimport

5. Deltaco GAMING GAM-073

Neem je je laptop overal mee naar toe, dan is het wellicht niet handig om iedere keer een grote standaard mee te nemen. Deze laptopkoeler van Deltaco kan dan de oplossing zijn. Deze sluit je aan op de luchtuitlaat van je (gaming-) laptop en zorgt ervoor dat de luchtuitstroom verkoeld wordt. Met de zilveren knop op de bovenkant van de accessoire kun je zelf de luchtstroom van de radiator regelen. Let er wel op dat de koeler het meest effectief werkt bij laptops die niet dunner zijn dan 10 mm.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000