1Password voegt ondersteuning voor vingerafdrukscanners toe aan Android-app

Wachtwoordmanager 1Password heeft beveiliging met een vingerafdruk toegevoegd aan zijn Android-app. Daardoor heb je nu geen ellenlang master-wachtwoord nodig om op je telefoon in je accounts te komen.

Dat maakt het inloggen op apps een stuk makkelijker, want hoewel 1Password het inloggen versimpelt moet je nog steeds één lang master-wachtwoord hebben om in de app te komen.

Marshmallow

De ondersteuning van de vingerafdrukscanner werkt met Android Marshmallow, de meest recente versie van het besturingssysteem. Daarin zit support voor de scanner standaard ingebouwd, waardoor ontwikkelaars de scanners in telefoons als de Samsung Galaxy S-modellen kunnen gebruiken.

Nieuwe versies

Dat betekent dat gebruikers wel een toestel moeten hebben dat op Android 6 draait. Dat zijn er op dit moment nog niet veel - het besturingssysteem wordt maar mondjesmaat uitgerold. Oudere toestellen met een eigen scanner, zoals de OnePlus 2, kunnen niet van de functie gebruik maken.

Material Design

De nieuwe 1Password-app heeft ook het nieuwe Material Design, het nieuwe uiterlijk dat Google in Android Lollipop introduceerde. Je kunt 1Password downloaden in de Play Store.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000