Nieuw op Disney+: beste series en films van april

© PXimport

Nieuw op Disney+: beste series en films van april

Geplaatst: 1 april 2022 - 12:17

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Redactie

Natuurlijk bevat Disney+ álle bekende klassiekers van de wereldberoemde filmstudio. Daarnaast voegt dit populaire streamingplatform iedere maand een verse lading films, series en documentaires aan de almaar uitdijende catalogus toe. Een abonnement kost 8,99 euro per maand. Welke titels komen er in april online? Dit is er nieuw op Disney+.

The Dropout

The Dropout vertelt het waargebeurde verhaal over de opmars en de val van het omstreden bedrijf Theranus. Elizabeth Holmes besluit om haar universitaire studie af te breken, omdat ze alle tijd in haar nieuwe onderneming wilt steken. De negentienjarige vrouw heeft naar eigen zeggen een gat in de markt ontdekt en weet diverse investeerders aan zich te binden. Theranus ontwikkelt namelijk een revolutionair product waarmee burgers hun eigen bloed kunnen testen. 

Met één druppeltje zouden er in één klap honderden testen mogelijk zijn. Op die manier kunnen mensen naar verluidt ziektes vroegtijdig opsporen. Helaas blijkt dat een fabeltje, want de testresultaten zijn nogal onbetrouwbaar. Vervolgens belandt Elizabeth in een omvangrijke fraudezaak, aangezien investeerders voor honderden miljoenen in haar bedrijf hebben gestopt. Bovendien bracht ze mensen in gevaar met gebrekkige testresultaten. Deze veelbelovende serie is vanaf 20 april te zien. 

Death on the Nile

Hoewel Death on the Nile momenteel nog in verschillende Nederlandse bioscopen draait, is de film ook al op Disney+ te zien. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1937. Allerlei nietsvermoedende passagiers gaan aan boord van een luxe schip voor een riviercruise over de Nijl. Dit om het huwelijk van een kersvers echtpaar te vieren. Helaas bevindt zich een moordenaar tussen de opvarenden. Zodra deze sadist toeslaat, heeft de gerenommeerde detective Hercule Poirot slechts één taak. Hij wil de moordenaar ontmaskeren. De sfeervolle beelden uit het vroege Egypte zijn in deze meeslepende film een lust voor het oog. 

Sketchbook

Elke animatiefilm van Disney start aan de tekentafel. De zesdelige docuserie Sketchbook laat zien hoe kunstenaars dit intieme proces ervaren. Op welke wijze ontstaan de eerste schetsen van iconische personages als Simba (Lion King) en Mirabel (Encanto)? In elke aflevering komt een andere Disney-artiest aan het woord. Ze laten zien hoe ze de karakters naar het papier vertalen en geven de kijker hierbij ook tips. Iedereen heeft een eigen stijl. Zo maakt de één nauwelijks fouten, terwijl de ander continu naar de gum grijpt. Ontdek ook hoe de artiesten hun weg naar de Disney-studio wisten te vinden. Sketchbook is vanaf 27 april te zien.   

Mayans M.C. (seizoen 1 t/m 3)

Mayans M.C. is een spin-off van de populaire serie Sons of Anarchy. Vanaf 27 april kunnen abonnees de eerste drie seizoen bewonderen. Het verhaal begint enkele jaren nadat de verhaallijn van Sons of Anarchy is afgerond. The Mayans zijn een roemruchte motorclub die het aan de stok krijgt met diverse andere organisatie, zoals gevaarlijke drugskartels en rivaliserende motorbendes. 

Het hoofdpersonage Ezekiel is een zogeheten ‘prospect’ en doet zijn best om volwaardig lid te worden. Hiervoor moet hij voor volwaardige motorclubleden allerlei klusjes opknappen. Een leuke bijkomstigheid is dat er voor diverse bekende Sons of Anarchy-gezichten een rol is weggelegd. Er komt ook nog een vierde seizoen aan, al is er hiervan nog geen releasedatum voor Disney+ bekend. 

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is sinds kort op Netflix te bewonderen, maar vanaf 1 april kunnen ook abonnees van Disney+ deze bekende muziekfilm streamen. Zoals de naam al doet vermoeden, zoomt Bohemian Rhapsody in op het oeuvre van Queen. Uiteraard is er hierbij speciale aandacht voor Freddie Mercury. De bekende acteur Rami Malek kruipt in de huid van de charismatische rockzanger en doet dat uiterst geloofwaardig. 

De film geeft onder meer een beeld van het schrijfproces en de contractonderhandelingen. Daarnaast behandelt de film ook de roemruchte privéfeesten van de band en de slopende ziekte (aids) waarmee Mercury mee kampte. Tot slot genieten kijkers van een overtuigende vertolking van het bekende Live Aid-concert. 

9-1-1: Lone Star (seizoen 3)

Owen Strand is de enige brandweerman van zijn kazerne die de terroristische aanslag op 9/11 overleefde. Het lukt hem om de kazerne nieuw leven in te blazen. Korte tijd later besluit hij om samen met zijn zoon van New York naar Austin te verhuizen. Owen gaat daar opnieuw aan de slag als brandweerman. De man uit Manhattan ziet het als zijn taak om mensenlevens te redden. Helaas heeft hij moeite om een bestaan in zijn nieuwe woonplaats op te bouwen. 

In het derde seizoen komt er een gevaarlijke ijsstorm op Austin af. Hierdoor raken verschillende personen in nood. Samen met zijn collega’s begint Owen aan diverse reddingsoperaties verspreid over de stad. De kersverse afleveringen van 9-1-1: Lone Star zijn vanaf 6 april bij Disney+ te zien. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000