Review: Sony WH-1000XM3

© CIDimport

Review: Sony WH-1000XM3

Geplaatst: 6 november 2018 - 08:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 18:10

Redactie ID.nl

Wanneer u een nieuwe koptelefoon zoekt, let u niet alleen maar op de audiokwaliteit; draagcomfort, gebruiksvriendelijkheid en extra functies die een meerprijs rechtvaardigen, spelen ook een belangrijke rol. De draadloze WH-1000XM3-headset van Sony heeft het allemaal in huis.

Vorig jaar waren we al zeer te spreken over de WH-1000XM2, maar dit nieuwe model is op veel fronten nog een duidelijke stap vooruit. Door een fijner afgestelde hoofdband en een lichter gewicht knelt deze wat minder dan zijn voorganger. Dat resulteert in een hoofdtelefoon die u moeiteloos urenlang draagt, met zachte oorkussens die heerlijk comfortabel zitten.

Beter horen

Op de oorschelp zit een fysieke knop voor het inschakelen van de ruisonderdrukking, dat nu door een aparte chip (QN1) wordt verzorgd. Het werkt uitstekend - geroezemoes in de trein bijvoorbeeld wordt er perfect door gedempt. Wilt u toch even iemand verstaan, leg dan uw handpalm op de rechter-oorschelp om omgevingsgeluiden door te laten. Muziek wordt dan zachtjes afgespeeld terwijl stemmen juist kraakhelder naar voren komen. De koptelefoon lijkt dan haast wel een gehoorapparaat.

Laden en luisteren

Toch is Sony de geluidskwaliteit niet vergeten en die is net zoals in het vorige model simpelweg subliem. Warme bastonen ondersteunen hierbij de loepzuivere midden- en hooggebieden. Details in de muziek komen kristalhelder naar voren en geven uw favoriete nummers een geheel nieuwe dimensie. Overigens is dit een van de eerste hoofdtelefoons die via usb-c wordt opgeladen, en dat gaat vliegensvlug: een paar minuten laden en u kunt weer uren vooruit.

Conclusie

Uitmuntende koptelefoon; een genot om lekker lang naar te luisteren

Pluspunten
Indrukwekkend geluidsbeeld, licht ontwerp, extra foefjes werken goed.
Minpunten
Prijzig.

Adviesprijs: € 379,–

Voor meer informatie: https://www.sony.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten