Review: Canon Zoemini C en Zoemini S

© CIDimport

Review: Canon Zoemini C en Zoemini S

Geplaatst: 2 juli 2019 - 04:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:20

Redactie

Instant camera’s drukken foto’s direct af en doen het daardoor altijd goed op feestjes. Zo’n tastbare foto geven is toch een stuk persoonlijker dan de beelden op sociale media te delen. Daarnaast blijft de herinnering langer in stand dan wanneer zo’n kiekje ergens op een harde schijf belandt.

Ook Canon verkoopt nu twee van dit soort camera’s: de Zoemini C en Zoemini S. Beide printen de kiekjes op Zink-fotopapier met een relatief klein formaat van 5x7,6 cm (2x3 inch). Tevens bezitten ze allebei een spiegeltje aan de voorkant, wat handig is voor selfies.

Beter gewend

Verschillen tussen de twee? De Zoemini S heeft een betere sensor, een flitser en werkt samen met een smartphone-app. De Zoemini C is veel simpeler en valt daardoor wat tussen wal en schip. Zonder die extra’s komt het namelijk puur op de kwaliteit van de foto’s aan, en die is niet al te best. De 5 megapixel-sensor produceert korrelige beelden en te donkere kleuren. Doordat de printjes klein zijn, ziet het er van een afstandje nog best redelijk uit, maar tieners - de voornaamste doelgroep - zijn tegenwoordig echt beter gewend.

Flitsend resultaat

De Zoemini S komt beter uit de verf, met zijn 8 megapixel-sensor. Verwacht ook hier geen wonderen, maar de resultaten kunnen ermee door. Ook wanneer de lichtomstandigheden niet ideaal zijn, want met flitser zijn alsnog sfeervolle plaatjes mogelijk.

Door de koppeling met de Mini Print-app doet het apparaat ook dienst als mobiele printer, eventueel zijn beelden rechtstreeks te importeren vanaf sociale media. Maar de S is ook vijf tientjes duurder, en voor dat geld krabben we ons toch nog even achter de oren.

Conclusie

‘Ouderwets’ foto’s delen blijft leuk, maar met deze gadgets ook vrij duur.

Pluspunten
Eenvoudig in gebruik, selfie-spiegel aan voorkant.
Minpunten
Prijs-kwaliteitverhouding, fotokwaliteit Zoemini C.

Adviesprijs: € 119,– (Zoemini C) / € 169,– (Zoemini S)

Voor meer informatie: www.canon.nl/cameras/zoemini-s

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000