Waar voor je geld: 5 krachtige soundbars van max 500 euro

© Sony

Waar voor je geld: 5 krachtige soundbars van max 500 euro

Geplaatst: 13 april 2024 - 12:03

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een betaalbare soundbar die jouw tv-geluid naar een hoger niveau tilt? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot!

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken soundbars bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 500 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Samsung HW-Q800C/XN

Let op bij welk webadres je de Samsung HW-Q800C/XN aanschaft, want de prijzen verschillen nogal. Wie goed zoekt, betaalt rond de 500 euro. Voor dit bedrag haal je een forse soundbar met een lengte van 1,11 meter in huis. Meerdere audiodrivers zijn naar voren, naar boven en zijwaarts gericht. Als gevolg hiervan bereikt het (Dolby Atmos-)geluid van de betere Netflix- en Disney+-streams vanuit verschillende richtingen je oren. Samen met de meegeleverde draadloze subwoofer creëer je zo een indrukwekkende thuisbioscoop. Het totale uitgangsvermogen bedraagt maar liefst 360 watt. Daarnaast voeg je desgewenst ook nog deze draadloze surroundspeakers aan jouw opstelling toe.

Het audiosysteem is compatibel met Q-Symphony. Hierdoor werken alle speakers van de soundbar en een geschikte Samsung-televisie optimaal met elkaar samen. Creëer zo een nóg voller geluid. Naast het opkrikken van het tv-geluid gebruik je dit audioproduct net zo goed voor het beluisteren van muziek. Je kiest in een app op je smartphone een leuke afspeellijst, waarna je de nummers via Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect of bluetooth op de soundbar loslaat. Dankzij ondersteuning voor Google Assistent bedien je de audioweergave eventueel met je stem.

0

Powered by

logo

Denon Home Sound Bar 550

Ondanks Denons eigen adviesprijs van 649 euro vragen meerdere (web)winkels momenteel minder dan 500 euro voor dit product. Vanwege zijn chique uiterlijk springt de Home Sound Bar 550 direct in het oog. Met een bescheiden lengte van 65 centimeter matcht dit apparaat met vrijwel elke televisie. Op audiogebied staat deze soundbar eveneens zijn mannetje. Zo is er ondersteuning voor diverse populaire surround-indelingen ingebakken, waaronder Dolby Atmos en DTS:X. Tijdens het kijken van de betere films en series resulteert dat in een ruimtelijk geluid.

Voor het aansluiten van een televisie kies je tussen HDMI en s/pdif (optisch). Daarnaast koppel je dit audiosysteem via wifi of een kabel met het thuisnetwerk. Vanuit Spotify, Tidal of een andere muziekapp stream je vervolgens liedjes. Als alternatief kun je een smartphone of tablet rechtstreeks met de Home Sound Bar 550 verbinden. Dat werkt via bluetooth. Tot slot integreert deze soundbar moeiteloos in een multiroom-audiosysteem. In combinatie met andere geschikte Denon-producten speel je dan op meerdere plekken (dezelfde) muziek af. Bepaal in een app op een smartphone waar je welke muziek wilt horen.

0

Powered by

logo

Sony HT-A3000

De Sony HT-A3000 'blaast' krachtige tonen de kamer in. Met een vermogen van 250 watt heeft deze soundbar namelijk een hoop power. Voeg optioneel los verkrijgbare achterspeakers en een subwoofer toe om een uitgebreide thuisbioscoop te realiseren. Je luistert hierbij naar écht surroundgeluid. Kabels aanleggen is trouwens niet nodig, want de luidsprekers en subwoofer zijn draadloos met de soundbar verbonden. Overigens produceert de HT-A3000 van zichzelf ook al een stevige bas. Er zijn namelijk twee kleine basspeakers geïntegreerd. Dankzij Dolby Atmos-ondersteuning hoor je overal om je heen geluid.

Je koppelt deze soundbar met behulp van HDMI of de optische ingang aan een televisie. Voor het streamen van muziek heeft de behuizing een wifi-adapter. Gunstig is de ondersteuning voor bekende protocollen als AirPlay 2, Chromecast en Spotify Connect. Je kunt ook nog liedjes streamen via bluetooth. Is de HT-A3000 met een draadloos netwerk verbonden, dan bedien je het audiosysteem met je stem. Zeg bijvoorbeeld dat je het volgende liedje wilt horen of vraag naar een bepaald muziekalbum. Stembediening werkt aan de hand van Google Assistent of Amazon Alexa. Vanzelfsprekend is er ook een afstandsbediening bijgesloten.

0

Powered by

logo

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Als je een stijlvol design belangrijk vindt, is deze soundbar van bijna 80 centimeter een interessante kandidaat. De Harman Kardon Citation MultiBeam 700 is nagenoeg volledig afgewerkt met fraaie Kvadrat-stof. Kies tussen een zwarte en grijze uitvoering. Verder valt het kleurendisplay aan de bovenzijde op. Luister je muziek, dan zie je hierop bijvoorbeeld de albumhoes en artiestennaam. De achterkant telt een HDMI-poort en optische ingang. Hierdoor kun je vrijwel elke televisie aansluiten. Voor muziekdoeleinden ondersteunt dit audioproduct zowel wifi als bluetooth.

Vanuit de Google Home-app op een smartphone voeg je de Citation MultiBeam 700 aan jouw draadloze netwerk toe. Deze soundbar is Google sowieso al goedgezind, want de functies Assistent en Chromecast zijn geïntegreerd. Kortom, bedien het audiosysteem met je stem en cast vanaf een mobiel toestel je favoriete liedjes. Als je geen behoefte aan spraakbediening hebt, zet je de aanwezige microfoon gewoon uit. Mag de basweergave wat jou betreft wel wat steviger? Breid de thuisbioscoop dan uit met deze bijpassende subwoofer (zwart/grijs).

0

Powered by

logo

Philips TAB8507B/10

De betaalbare Philips TAB8507B/10 is een krachtige soundbar/subwoofer-combinatie. Met een totaal uitgangsvermogen van maximaal 600 watt vult dit audioproduct een ruime kamer met diepe klanken. De langwerpige speaker meet bijna een meter lang, zodat je hem met een middelgrote of grote televisie kunt combineren. Aansluiten is zo gepiept, want je gebruikt hiervoor HDMI of de optische aansluiting. Voor het streamen van muziek heeft de TAB8507B/10 een wifi- en bluetooth-ontvanger. Daarnaast kan deze soundbar overweg met Chromecast, AirPlay 2 en Spotify Connect.

Achter het stoffen doek bevinden zich zes actieve audiodrivers. Die zijn zowel naar voren als zijwaarts gericht, waardoor er een breed geluidsveld ontstaat. Tijdens een film met een Dolby Atmos-spoor of andere surroundindeling ervaar je een ruimtelijk geluid. De krachtige draadloze subwoofer zorgt tijdens bombastische scènes voor het welbekende nadreunen. Kortom, net als in een echte bioscoop! Geïnteresseerden kunnen een zwarte of zilverkleurige uitvoering kopen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten