Videostreamingdienst Amazon komt naar Nederland

De videostreamingdienst Amazon Prime Video komt in december in Nederland beschikbaar. Dat meldt presentator Jeremy Clarkson via zijn Twitter-account.

Vanaf december komt Amazon Prime Video in 200 landen beschikbaar, waaronder Nederland. De dienst biedt verschillende tv-series en films aan, vergelijkbaar met Netflix. Ook Amazon Prime Video heeft content die exclusief voor de videodienst is gemaakt, waaronder het automagazine The Grand Tour van de Top Gear-ex-presentators Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Er gingen al langer geruchten dat Amazon Prime Video in Nederland beschikbaar zou komen. In Duitsland is de dienst al beschikbaar, en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vertaling van de Duitse pagina's naar de Nederlandse.

Aanbod

Amazon Prime Video biedt over het algmeen meer videocontent dan Netflix, maar films op Netflix zijn doorgaans zo'n 30 minuten langer, zo blijkt uit onderzoek van tv-zender CNBC, eerder dit jaar. Het verschil bij het afsluiten van of orienteren naar een nieuw abonnement bij een van deze twee diensten is dat je bij Amazon Prime Video wel door het aanbod heen kunt bladeren. Bij Netflix is dat niet mogelijk zonder dat je een account hebt.

Vanaf december gaat Netflix de mogelijkheid bieden om video's offline op te slaan, waardoor er geen internetverbinding nodig is. Het is niet bekend of Amazon deze functionaliteit ook gaat aanbieden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000