Spotify werkt aan extra features voor premium-abonnees

© © Eugenio Marongiu

Spotify werkt aan extra features voor premium-abonnees

Geplaatst: 25 april 2014 - 07:54

Aangepast: 23 april 2024 - 09:35

Tijs Hofmans

Spotify gaat nieuwe features inbouwen voor betalende gebruikers. Daarmee hoopt de muziekstreamdienst meer betalende klanten aan zich te binden. Dat zegt het hoofd zakelijke ontwikkeling van Spotify tegen Tweakers.

Om welke features het dan precies gaat, wil Gary Liu niet zeggen. "Maar we komen binnen niet al te lange tijd met een aantal spannende aankondigingen." Volgens Liu is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van nieuwe features waardoor het betaalde abonnement veel aantrekkelijker zal worden.

Gratis vs. betaald

Spotify maakt de laatste tijd steeds meer betaalde functies ook beschikbaar voor niet-betalende gebruikers, zoals het onbeperkt afspelen op je smartphone. Daardoor begonnen premium-gebruikers zich steeds vaker af te vragen waarom zij nog betaalden als de gratis versie net zo goed zou zijn. Toch zegt Liu dat er nog steeds genoeg redenen zijn om betalend gebruiker te blijven. Vooral het offline opslaan van muziek en op je smartphone zelf bepalen wat je afspeelt vindt hij belangrijk.

Reclame

Spotify-gebruikers betalen een tientje per maand voor een betaalde account. Daarmee kunnen zij onbeperkt muziek luisteren, terwijl gratis gebruikers een beperkt aantal uren per maand kunnen luisteren. Ook krijgen zij tussendoor ter compensatie reclames te horen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten