Spotify nu op iPad beschikbaar

© Andreas Prott - stock.adobe.com

Spotify nu op iPad beschikbaar

Geplaatst: 2 mei 2012 - 10:23

Aangepast: 23 april 2024 - 09:30

Xander Hoose

Het lange wachten is voorbij: Spotify heeft eindelijk een iPad-versie van zijn populaire app uitgebracht. Wie een iPad bezit en van Spotify gebruikmaakt hoeft niet lang na te denken: de sociale muziekdienst voelt zich uitstekend thuis op het grote tabletscherm. Spotify heeft niet simpelweg de iPhone-versie overgezet naar het 9,7-inch display, maar levert met de iPad-versie een compleet andere gebruikerservaring.

Net als bij andere Spotify-apps moet je inloggen met een Premium-account om van alle functionaliteit gebruik te kunnen maken. Waar de iPhone-versie vooral gericht is op het streamen van muziek, richt de iPad-versie zich explicieter op het ontdekken van nieuwe muziek. Zo is de What's New-pagina het duidelijke middelpunt van de app, met een groot deel van het scherm voor Recommendations en kleinere delen voor nieuwe releases, trending afspeellijsten en de populairste nummers. Ook is er goed gewerkt met het sociale aspect van Spotify, zeker wanneer je inlogt via Facebook (of deze dienst aan je Spotify-account hebt gekoppeld). Tik op één van je Facebook-vrienden en je krijgt zijn populairste artiesten en nummers te zien. Omdat panelen netjes gestapeld worden raak je de weg niet snel kwijt, al is de kans dat je eindeloos door blijft zoeken absoluut aanwezig.

Onderin beeld zit een standaard afspeelbalk, waar je de albumhoes van het huidige nummer ziet, plus controls. Alle elementen leiden weer tot verdere acties; de albumhoes ontsluit ratings, afspeellijsten en share-functionaliteit en een tik op de artiest geeft je een bio en populaire nummers.

Helemaal compleet is de applicatie overigens niet. Hoewel er netjes gedacht is aan gapless playback en het scrobblen van nummers naar Last.fm, is het niet mogelijk om third-party apps te gebruiken in de Spotify-app. Dit kan op de desktop wel en geeft de desktopversie een forse meerwaarde. Een vervanging voor de desktopversie is het dus niet, maar wie vaak muziek op wisselende locaties speelt zal zeker niet teleurgesteld zijn.

Link: iTunes Store

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten