Welke smartwatch gebruik je voor welke sport?

© PXimport

Welke smartwatch gebruik je voor welke sport?

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Aangepast: 25 november 2022 - 11:46

Justin Doornekamp

Er zijn veel slimme horloges op de markt, maar niet iedere smartwatch leent zich goed voor iedere sport. Waar moet je op letten als je op zoek bent naar een smartwatch voor jouw favoriete sport?

Omdat er sporthorloges zijn voor vrijwel iedere gelegenheid, is het belangrijk om een horloge uit te zoeken die past bij de sport die je doet. Ben je een hardloper, dan wil je een horloge dat niet zwaar om je pols zit en gemakkelijk is af te lezen als je aan het lopen bent. 

Fietsen en zwemmen

Maar ben je een fervent fietser of doe je graag mee aan triatlons, dan vraag je heel wat anders van je horloge. Zo moet je er zeker van zijn dat het horloge volledig waterdicht is, om te voorkomen dat deze het ook nog doet nadat je wat baantjes hebt getrokken. Daarover gesproken: je wilt uiteraard niet zelf bijhouden hoeveel baantjes je al hebt gezwommen, dus het horloge moet in ieder geval een specifiek programma hebben gericht op zwemsessies. Wil je ook duiken, dan moet je bovendien zeker weten dat het horloge tot een bepaalde diepte in het water kan.

Voor wielrenners is het wellicht belangrijk om te controleren dat je cadanssensor daadwerkelijk wordt ondersteund door je horloge. Met een cadanssensor meet je de trapfrequentie van je fietstocht, waardoor je het aantal pedaalslagen in omwentelingen per minuut bijhoudt om een helder beeld van je fietsprestaties te krijgen.

© PXimport

Extreme sporten

Ben je juist van de extreme sporten, denk aan bergbeklimmen, skiën of duursporten, dan wil je juist een stevig horloge, dat niet beschadigt als je bijvoorbeeld een keer onderuitgaat. Ook is het belangrijk dat de batterij lang meegaat, zodat je niet halverwege een marathon met een leeg horloge komt te staan. Bij de beste horloges voor buitensporten kun je zelf bepalen hoe vaak het horloge verbinding maakt met een GPS-satelliet. Schroef je de frequentie omlaag, dan kan de batterij niet uren, maar dagen langer mee.     

Golf

Golfers zijn dan weer op zoek naar andere functionaliteiten. Voor hen is het belangrijk om te weten hoe groot de afstand tussen jou en de green of de vlag is. Je wilt dus dat een horloge die afstand nauwkeurig kan berekenen. Sommige modellen geven zelfs hindernissen of bochten in de fairway aan. Garmin heeft sommige horloges voorzien van een “virtuele caddie”. Deze functie gebruikt je slaggegevens van vorige rondes, samen met de hoogte, de wind en de indeling van de hole om te bepalen welke club je moet gebruiken en waar je op je volgende slag moet richten. 

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000