Waar voor je geld: 5 echt goede sporthorloges

© Halfpoint - stock.adobe.com

Waar voor je geld: 5 echt goede sporthorloges

Geplaatst: 30 januari 2023 - 13:03

Aangepast: 15 februari 2023 - 12:21

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Twee keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Dat doen we bij verschillende webwinkels. Op zoek naar een nieuw sporthorloge? Vandaag hebben we op Bol.com vijf modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Xiaomi Mi Band 7

Dit betaalbare sporthorloge registreert al je bewegingen. Kortom, doe deze zogeheten activity-tracker om je pols en ga lekker wandelen, fietsen, hardlopen, tennissen of zwemmen. Je ziet achteraf precies het aantal verbrande calorieën en de gezette stappen. Daarnaast toont het heldere 1,62inch-scherm onder meer de afstand, hartslag en diverse meldingen afkomstig van een gekoppelde smartphone. Uiteraard kun je ook gewoon de tijd aflezen. Je hebt hiervoor keuze uit ruim honderd wijzerplaten! Dankzij een respectabele batterijtijd van zo’n twee weken kun je de Xiaomi Mi Band 7 vrijwel continu dragen. Neem je in de zomer graag een duik in zee? Geen probleem, want de robuuste behuizing is waterdicht tot een diepte van 50 meter.

Check deze deal op Bol.com!

Xiaomi mi band 7

Xiaomi Mi Band 7

Fitbit Inspire 3

Op zoek naar een veelzijdig en betaalbaar sporthorloge van minder dan 100 euro? De Fitbit Inspire 3 voldoet aan alle eisen. Hij heeft een kleurrijk oledscherm van 0,74 inch. Het apparaatje houdt onder meer de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën en de actuele hartslag bij. Bovendien bevat de Fitbit Inspire 3 een stappenteller, hoogtemeter, slaapmonitor en stopwatch. Koppel dit sporthorloge aan een smartphone en zie inkomende appjes en telefoonoproepen op je pols voorbijkomen. Zoals je van een activity-tracker mag verwachten, is de behuizing volledig waterdicht. Je hebt keuze uit een zwart of een geel polsbandje. Meer weten over de Fitbit Inspire 3? Lees dan onze positieve review.

Check deze deal op Bol.com!

fitbit inspire 3

Fitbit Inspire 3

Garmin Vivoactive 4

Garmin heeft op het gebied van smartwatches een uitstekende reputatie. De Vivoactive 4 is daarvan een goed voorbeeld. Niet voor niets kreeg dit product van de ID.nl-redactie een goede reviewscore. Deze wearable biedt veel waar voor zijn geld. Zo luister je tijdens trainingsessies naar muziek en betaal je na het sporten contactloos in de kantine met Garmin Pay. Het besturingssysteem telt meer dan twintig sport-apps. Verder geeft de Vivoactive 4 je een cijfer voor je fitheid. Aan de hand van opdrachten daagt het sporthorloge je uit om dit cijfer te verbeteren. Dankzij de aanwezige gps-chip volg je tijdens het hardlopen of fietsen makkelijk de juiste route.

Check deze deal op Bol.com!

garmin vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4

Samsung Galaxy Watch5 Pro

De Samsung Galaxy Watch5 Pro geldt weliswaar als een reguliere smartwatch, maar hij is ook zeer geschikt voor sporters. Het display is voorzien van sterk saffierglas, zodat de behuizing tijdens outdooractiviteiten wel een stootje kan hebben. Trek je er graag met de racefiets of mountainbike op uit? Registreer aan de hand van gps de volledige route en bekijk achteraf nauwlettend je sportieve prestaties. Luister tijdens het trainen bovendien naar gesproken route-aanwijzingen. Naast de hartslag houdt deze smartwatch ook je bloeddruk in de gaten. Verder ondersteunt deze alleskunner onder meer muziekbediening en contactloos betalen.

Check deze deal op Bol.com!

samsung galaxy watch5 pro

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Apple Watch SE (2022)

Wil je een slim horloge dat naadloos met je iPhone samenwerkt, dan is de Apple Watch SE een goede keuze. Het display toont diverse activiteitsringen. Aan jou de taak om die gedurende de dag vol te krijgen. De gebruikersomgeving bevat tal van apps, terwijl je ook nog eens toepassingen van derden kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan apps voor hardlopers en fietsers. Voor actieve mensen is de valdetectie een welkome optie. Ga je onverhoopt onderuit, dan legt de smartwatch zo nodig contact met alarmdiensten en/of SOS-contactpersonen. In tegenstelling tot goedkopere activity-trackers bevat de behuizing een gps-chip. Die biedt diverse voordelen. Zo toont het overzichtelijke oledscherm de huidige snelheid en kun je vanaf je pols navigeren. Tot slot bedien je met de Apple Watch SE eenvoudig muziek, zodat je hiervoor voortaan geen iPhone meer nodig hebt. Kies tussen een horlogekast van 40 of 44 millimeter.

Check deze deal op Bol.com!

apple watch se 2022

Apple Watch SE (2022)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten