Review: Xiaomi Watch S1

© CIDimport

Review: Xiaomi Watch S1

Connected health

Geplaatst: 19 mei 2022 - 10:11

Aangepast: 19 september 2022 - 13:28

Redactie

De Xiaomi Watch S1 is met zijn adviesprijs van 269 euro duurder dan een gemiddeld model van Samsung, maar goedkoper dan een van Apple. Qua ontwerp en schermkwaliteit doet Xiaomi’s smartwatch niet onder voor de rest.

Review: Xiaomi Watch S1

Zo gebruikt Xiaomi stevig saffierglas en komt het horloge met een leren bandje. Ook de sportmogelijkheden van het horloge zijn uitgebreid, al heeft de Apple Watch een nauwkeurigere ingebouwde gps.

Xiaomi onderscheidt zich met de accuduur. De Watch S1 gaat bij gemiddeld gebruik bijna een week mee. Horloges van Samsung en Apple dien je vrijwel elke nacht op te laden. Xiaomi’s smartwatch kan opladen via een prettige draadloze oplader. De lange accuduur komt met name omdat het horloge nogal dom is. Hij toont meldingen van je smartphone maar kan niet antwoorden, bijvoorbeeld. En je kunt maar een beperkt aantal externe apps op het horloge gebruiken. Andere merken bieden veel meer keuze. Die uitgebreidere software vergt echter ook meer stroom.

Conclusie

Mooi horloge met lange accuduur is niet de slimste.

Adviesprijs: € 269,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/watchs1

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000