Horlogefabrikanten woest op smartwatch-ontwikkelaars

© CIDimport

Horlogefabrikanten woest op smartwatch-ontwikkelaars

Connected health

Geplaatst: 25 november 2014 - 12:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:00

Redactie

Een aantal bekende horlogefabrikanten trekken ten strijde tegen de ontwikkelaars van smartwatch-achtergronden. Die maken namelijk allemaal mooie 'watch faces' voor Android Wear, maar die zijn precies hetzelfde als die chique fabrikanten, en dat is copyrightschending.

Onder andere Armani, Omega en Tissot hebben deze week allerlei brieven gestuurd naar ontwikkelaars die via de Google Play Store watch faces aanboden.

Watch face

Android Wear-smartwatches hebben eigen achtergronden, genaamd 'watch face' (het 'gezicht van je horloge'). Er staan er daar honderden van in de Play Store. De meeste zijn gratis, anderen kosten hooguit een euro.

Paar cent > peperdure klok

Een flink aantal van die watch faces zorgen er echter voor dat je horloge wel erg lijkt op een chique Rolex of een dure Omega. Voor een paar cent kun je van je Moto 360 een goed lijkende replica van een horloge maken dat in het echt wel duizenden euro's kan kosten.

Schande

Dat pikken de grote fabrikanten niet, meldt Torrentfreak. Die vinden het schandalig dat hun iconische horloges zomaar worden gekopieerd. Tientallen ontwikkelaars en websites hebben daarom takedown-verzoeken gekregen, waarin wordt geëist dat de digitale horlogeplaten offline worden gehaald.

Het is niet de eerste keer dat de klokjesmakers opkomen voor hun intellectueel erfgoed. In 2012 werd Apple al met een rechtszaak om de oren geslagen voor het gebruik van een iconische Zwitserse stationsklok.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000