Google is nieuwe eigenaar van Fitbit

© CIDimport

Google is nieuwe eigenaar van Fitbit

Geplaatst: 1 november 2019 - 13:41

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:55

Redactie

Google maakt zojuist bekend dat het de nieuwe eigenaar is van wearables-merk Fitbit. Daar is een bedrag van 2,1 miljard dollar voor neergelegd. Bedoeling is dat beide partijen elkaar gaan versterken: Google softwarematig en Fitbit hardwarematig.

Er gingen al langer geruchten de ronde dat Fitbit zichzelf in de etalage had gezet. Reden daartoe zou de tegenvallende verkoop van wearables zijn, met name de recente Fitbit Versa Lite. Het bedrijf had weliswaar een winstgevend jaar achter de rug, binnen de wearables-markt is het een betrekkelijk kleine speler.

In het luxe segment is Apple koploper met de Apple Watch, terwijl Xiaomi in het budgetsegment goede zaken doet. Daarnaast is er nog concurrentie van Samsung en Huawei. Terwijl Fitbit zichzelf in die strijd enigszins verloor, zat het Google ook niet mee. Wearable-fabrikanten kozen telkens vaker voor een eigen besturingssysteem en lieten Wear OS (voorheen Android Wear) links liggen.  

Fitbit met Wear OS

Onder Google is het de bedoeling dat Fitbit wearables blijft maken die dan vanuit Google worden gepresenteerd. Wellicht houden ze wel de Fitbit-naam, net zoals Google nog steeds Nest als merknaam gebruikt. Fitbit-horloges draaiden altijd op FitbitOS. Dat wordt op de nieuwe klokjes zeer waarschijnlijk Wear OS. 

Het is nog even de vraag wat de overname betekent voor huidige dragers van Fitbit-wearables. De verzamelde gebruikersdata komt namelijk nu bij Google terecht. In een blogpost stelt het bedrijf daar in ieder geval gedegen mee om te gaan. Zo wordt de data niet verkocht voor advertentie-doeleinden en is er de mogelijkheid de gegevens te laten verwijderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000