Zelfstrikkende schoenen van Nike de verkoop in

© CIDimport

Zelfstrikkende schoenen van Nike de verkoop in

Sport elektronica

Geplaatst: 21 september 2016 - 09:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:05

Redactie

Nike start in november met de verkoop van zijn zelfstrikkende schoen, de HyperAdapt 1.0. Klinkt handig, maar je moet ze wel om de twee weken aan de oplader leggen.

In de schoenen zit visdraad verwerkt, dat op basis van een algoritme strak wordt getrokken zodra je je voet er in stopt. Wil je de schoen wat losser of strakker hebben, dan zitten daarvoor knoppen in de stof verweven. 

Het schoeisel geeft soms overigens ook licht, bijvoorbeeld wanneer de veters worden gestrikt. Maar je kunt er ook aan zien wanneer de interne batterij leegraakt. Vervolgens moeten ze aan de oplader. Na een uurtje of drie zitten ze weer vol.

Inspiratiebron

Wat de HyperAdapt 1.0 gaat kosten, is nog niet bekend. Ook is onduidelijk of je de schoenen ook hier kunt kopen.

Nike kwam overigens op het idee door de Back to The Future-films, waarin zo'n soort schoen al eind jaren '80 zijn opwachting maakte - toen nog nep, uiteraard.

Bekijk in onderstaande video hoe de schoenen te werk gaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000