Elektrische tandenborstel: alles over 3D poetsen

© PXimport

Elektrische tandenborstel: alles over 3D poetsen

Mondverzorging

Geplaatst: 8 oktober 2019 - 15:42

Aangepast: 15 september 2022 - 11:25

Remmelt Mastebroek

Wat voor jou de beste elektrische tandenborstel is, hangt van een aantal zaken af. Heel belangrijk is bijvoorbeeld de gebruikte poetstechniek: er bestaan namelijk meerdere technieken, elk met hun eigen voor- en nadelen. Goed om te weten voordat je jouw ideale tandenborstel kiest! Hier lees je alles over de 3D elektrische tandenborstel, die verschillende poetsbewegingen combineert.

Beweging van de 3D-borstelkop

Grofweg kun je twee borsteltechnieken onderscheiden: eentje die werkt met roterende (ronddraaiende) en heen-en-weer bewegende bewegingen (oscillerend-roterend genaamd) en eentje die werkt met trillingen in een enorm hoge frequentie – dit is de sonische poetstechniek. De 3D poetstechniek voor een elektrische tandenborstel is een uitgebreide variant van de eerste techniek: er worden niet alleen roterende en oscillerende bewegingen gemaakt, maar ook pulserende. Een beweging extra dus – vandaar de 3 in 3D. Wanneer je nu ergens de benaming 2D elektrische tandenborstel ziet staan, weet je ook meteen wat het is!

Voor- en nadelen van de 3D-poetstechniek

© PXimport

Eerst vergelijken, dan poetsen

En? Lijkt deze techniek je wel wat? Ga dan vooral verschillende modellen vergelijken en kijk ook wat andere consumenten zeggen. Vaak hebben zij een borstel al een tijdje in gebruik – welke elektrische tandenborstel zij best getest vinden, kan jou helpen bij je keuze!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000