Voetverzorging vanaf je eigen bank: zo doe je dat!

© Leonid Iastremskyi

Voetverzorging vanaf je eigen bank: zo doe je dat!

Huidverzorging

Geplaatst: 20 november 2022 - 08:32

Aangepast: 25 november 2022 - 11:53

Lisse van de Groep

Je voeten verdienen soms wel wat extra aandacht. We geven ze er immers met regelmaat flink van langs, bijvoorbeeld tijdens een stevige wandeling, een dansfeestje of een andere sportieve bezigheid. Helaas vergeten we vaak om onze voeten daarna goed te verzorgen. In dit artikel geven we je een aantal heel praktische tips voor verzorging en ontspanning, gewoon vanaf je eigen bank.

 

Waarom is voetverzorging goed voor je?

Onze voeten dragen ons hele lichaam – dag in, dag uit. En dat is best een pittige taak. Onze voeten zijn in principe voor deze taak gemaakt, maar het wordt wel makkelijker voor je voeten als je je ze goed verzorgt. Eén manier om dat te doen is het dragen van goede schoenen, maar ook het actief verzorgen van je voeten kan helpen om problemen als blaren, likdoorns, ingescheurde teennagels, kloven of eelt te voorkomen.

Zin in een lekker voetenbadje?

Verwen jezelf en zoek een mooi exemplaar uit!

Tools voor voetverzorging in je eigen huis

Je kunt natuurlijk naar een pedicure gaan om je voeten te laten verzorgen. Een pedicure verzorgt ze en helpt om voetproblemen te voorkomen. Een bezoekje aan de pedicure kost alleen wel geld (zeker als je regelmatig gaat), terwijl je je voeten ook gewoon thuis prima kunt verzorgen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen.

Het nemen van een voetenbad is bijzonder ontspannend en heerlijk verfrissend voor je voeten.

Neem regelmatig een voetenbad

Een voetenbad zorgt voor ontspanning én voor zachte voeten. Vermoeide voeten komen in een voetenbad lekker tot rust en bovendien is het een makkelijke manier om je voeten schoon te maken. Het regelmatig nemen van een badje kan bovendien eeltvorming voorkomen. Heb je al veel eelt? Dan is dat makkelijker te verwijderen ná een voetenbad, omdat eelt makkelijker losweekt in het water. Een ander voordeel van een voetenbad is dat het de stress vermindert, zéker als je een lekker bruistablet met een fijne geur bij het water doet. Door even met je voeten in een badje te zitten, kun je niks anders doen dan zitten en ontspannen. Dat is niet alleen fijn voor je voeten, maar ook voor je hoofd.

Tools voor een lekker voetenbad

Voetenbadjes zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt eenvoudige badjes zonder extra opties, maar je hebt ook voetenbadjes met bijvoorbeeld een massagefunctie of eeltverwijderaar. We hebben verschillende opties voor je op een rij gezet:

 

Eenvoudig voetenbad van Buddley

Voetenbad met massagefunctie en eeltverwijderaar

Voetenbad met shiatsu-massagefunctie

Lees ook: Altijd in de chillstand met een relaxfauteuil

Verwijder eelt

Eelt op onze voeten hebben we waarschijnlijk allemaal. In principe is eelt dan ook helemaal geen probleem. Eelt beschermt onze voeten immers tegen de ondergrond waar we op lopen en heeft om die reden wel degelijk een functie. Eelt ontstaat vaak door (te) veel belasting op de voeten, bijvoorbeeld als we veel sporten of lopen. Daarnaast hebben veel mensen in de zomermaanden meer last van eelt dan 's winters, omdat onze voeten in de zomerperiode door het dragen van open schoeisel minder beschermd zijn tegen omstandigheden van buitenaf.

Met goede verzorging maak je korte metten met eeltvorming.

 

Té veel eelt op je voeten is echter niet fijn. Eelt kan leiden tot voetklachten, zoals likdoorns of kloven. Hierdoor kan eelt flink pijnlijk zijn. Ook ziet eelt op de voeten er niet altijd even fris uit. Je leest het al: genoeg redenen om overtollige eeltvorming met regelmaat te verwijderen. 

Tools om eelt te verwijderen

Sommige mensen gaan naar de pedicure om eelt op hun voeten te laten verwijderen, maar eelt verwijderen kun je ook gewoon zelf doen. Met de volgende tools doe je dat voortaan gewoon thuis. Het is aan te raden om eerst een voetenbad te nemen, zodat het eelt al een beetje kan losweken. Het is vervolgens een stuk makkelijker om eelt te verwijderen.

Remington CR4000 

Be Lavish elektrische eeltverwijderaar

Forgoods elektrische eeltverwijderaar 

Lees ook: De beste weegschaal voor thuis: analoog, digitaal of slim

Geef jezelf een voetmassage

Een voetmassage is een uitgelezen manier om te ontspannen. Na een lange dag werken of een intensieve wandeling is het heel fijn voor de spieren in je voeten om even goed los te worden gemasseerd. Daarnaast is een massage goed voor de bloedsomloop, kan het gewrichtspijn verminderen en verminder je vochtophoping en zwellingen in de voeten. En zoals we al zeiden: een voetmassage is nu eenmaal héél ontspannend.

Voetmassageapparaten

Je kunt je voeten natuurlijk met de hand (laten) masseren, maar een voetmassage met een speciaal apparaat is natuurlijk ideaal als je alleen thuis bent. Veel massageapparaten zijn eenvoudig te bedienen (soms zelfs met een afstandsbediening). Je kunt zelf de kracht van het apparaat instellen, waardoor je zeker weet dat de massage niet te hard of juist te zacht is.

Better Life elektrisch voetmassage-apparaat

Mpm MMS-01 voetmassage-apparaat

Comfore PureFeet shiatsu-voetmassage-apparaat

 

Smeer je voeten na het nemen van een voetenbad lekker in met een zachte voetencrème.

Overige verzorging voor je voeten? Dit zijn onze tips!

Heb je een lekker voetenbad genomen, heb je het overtollige eelt op je voeten verwijderd en zijn ze heerlijk gemasseerd? Met de onderstaande tips maak je de voetverzorging aan huis helemaal af.

  • Smeer je voeten na het nemen van een voetenbad lekker in met een zachte voetencrème. Zo voorkom je dat je voeten na het nemen van een voetenbad uitdrogen.

  • Lak je nagels. Aan het lakken van je teennagels zitten natuurlijk geen gezondheidsvoordelen, maar het is wel een ontspannende activiteit en het is fijn om op een positieve manier bezig te zijn met je eigen lichaam.

  • Na het nemen van een voetenbad kan je je voeten ook scrubben. Droog je voeten eerst goed af en maak een eenvoudige scrub van basterdsuiker en kokosolie. Je voeten worden hier heel glad van en bovendien verwijder je op deze manier dode huidcellen. Na de scrub spoel je je voeten af en maak je ze weer droog.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000