Video: Tips om je cv-ketel te onderhouden

Video: Tips om je cv-ketel te onderhouden

Klimaatbeheersing

Geplaatst: 12 december 2022 - 08:30

Aangepast: 25 december 2022 - 23:35

Redactie

Je hoeft niet meteen na te gaan denken over nieuwe cv-ketels, warmtepompen en hybride ketels om geld en energie te sparen. Door je huidige ketel goed te onderhouden bespaar je ook op je gas- en energieverbruik, én spaar je geld uit omdat je ketel langer efficiënt meegaat. Wat er bij ketelonderhoud komt kijken laten we je zien in deze video.

In onze video over het onderhoud van je cv-ketel laten we Jaap Jan Scheepstra aan het woord. Scheepstra is servicemonteur bij Energiewacht en kan je daarom dus veel vertellen over onderhoud, maar ook als er problemen optreden. Bijvoorbeeld wanneer er een storing is aan je cv-ketel, waarbij het voor jou belangrijk is om de storingscode goed vast te leggen. Zo kun je zelf nagaan wat de oplossing is, of een mogelijke monteur gerichte instructies meegeven.

Maar ook zonder storing is het noodzakelijk om zo nu en dan een blik te werpen op je cv-ketel. We laten je zien hoe je de waterdruk van je ketel controleert en hoe je deze druk goed zet. En waar zitten je vulkranen? Hoe vaak moet je een monteur je ketel laten inspecteren? En hoe lang gaat zo’n ketel eigenlijk mee? Dat leggen we je allemaal uit in deze video.

 

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

 

 

0

Powered by

logo

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000