Hybride warmtepomp in praktijk: hoe zit het met verwarming, geluid en verbruik?

Hybride warmtepomp in praktijk: hoe zit het met verwarming, geluid en verbruik?

Klimaatbeheersing

Geplaatst: 14 februari 2023 - 08:32

Aangepast: 1 maart 2023 - 14:34

Partnerredactie

Een hybride warmtepomp verwarmt je huis en verbruikt daarbij veel minder gas dan een cv-ketel. Maar hoe werkt dat in praktijk? Qua kosten, geluid, installatie en natuurlijk de besparing? In deze video vertellen we je de gebruikservaring van een Nefit-Bosch hybride warmtepomp.

In samenwerking met Nefit Bosch.

In de video van Nefit-Bosch neemt Arjan het woord. Arjan heeft zo’n twee jaar geleden een hybride warmtepomp van het merk laten installeren. In combinatie met de vloerverwarming in de woning houdt de hybride warmtepomp het huis warm. Hiervoor gebruikt de hybride warmtepomp met name stroom, tenzij de buitentemperatuur daalt tot min vier of kouder. Dan wordt de CV gebruikt om de woning met gas op te warmen. Wanneer het juist warm is buiten, weet de hybride warmtepomp ook de temperatuur van de woning te reguleren. Een installateur van Nefit-Bosch legt uit hoe de woning van Arjan verwarmd wordt met de hybride warmtepomp en hoe ermee bespaard wordt. Tevens vertelt Arjan je ook meer over hoeveel geluid zo’n hybride warmtepomp maakt. Zo kun jij beslissen of een hybride warmtepomp ook geschikt is voor jouw woning.

Watch on YouTube

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000