Consumenten testen: Philips Air Performer – Uitstekende luchtreiniging en ventilator

© Philips

Consumenten testen: Philips Air Performer – Uitstekende luchtreiniging en ventilator

Geplaatst: 28 mei 2024 - 17:32

Partnerredactie

Schone lucht is een eerste levensbehoefte, maar zelfs thuis is de luchtkwaliteit niet altijd perfect. De Philips Air Performer 7000 series AMF765/10 brengt daar verandering in. Deze 2-in-1 luchtzuiveraar en ventilator verwijdert bijna alle onzichtbare deeltjes die je liever kwijt dan rijk bent. Hoe dat in de praktijk werkt, heeft het Review.nl Testpanel uitvoerig uitgeprobeerd. Hun bevindingen lees je in dit artikel.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Philips

De Philips Air Performer is bovenal een luchtreiniger. Kamers tot wel 70 vierkante meter kunnen bijna volledig worden gezuiverd: de zuiveraar verwijdert tot wel 99,97 procent van alle onzichtbare, niet altijd even gezonde deeltjes uit de lucht. Virussen, bacteriën, pollen, huidschilfers en huisstofmijten worden zonder pardon uit de lucht gehaald, en zelfs hardnekkige geurtjes worden in een handomdraai verwijderd.

De slimme luchtzuiveraar werkt op AI-gestuurde software, waardoor het apparaat zijn werking automatisch aanpast. De luchtkwaliteit wordt gedetecteerd, maar ook de gewoonten van de gebruiker worden geanalyseerd, zodat je altijd een op maat gemaakt programma hebt. Bovendien krijg je via de app real-time rapportages over de prestaties van de Air Performer.

Maar dat is niet alles: de Philips Air Performer 7000 Series is namelijk ook een ventilator, en niet zomaar eentje. De krachtige, schone luchtstroom die uit het apparaat komt koelt de ruimte razendsnel af, en door de bijna volledige rotatie wordt elk hoekje van de kamer bereikt. Je hebt de keuze uit wel tien standen, en ook op de slaapkamer komt de Air Performer tot zijn recht, met een geluidsniveau van slechts 20 dB.

Philips Air Performer 7000 series AMF765/10 (beeld v2)

© Philips

De Air Performer is zo gebouwd dat hij zelf zo weinig mogelijk energie nodig heeft. Het hele apparaat verbruikt minder stroom dan een doodgewone gloeilamp. Gebruik je de automatische modus, dan slaat de luchtzuiveraar alleen aan als dat nodig is; dat scheelt niet alleen stroom, het zorgt er ook voor dat de filters beduidend langer meegaan.

Met al deze voordelen is het hoog tijd om eens te kijken hoe het Review.nl Testpanel het gebruik ervan heeft ervaren.

Eerste indruk

Het testpanel vond de Philips Air Performer 7000 series AMF765/10 over het algemeen een mooi apparaat, al had een van hen hem wel iets kleiner verwacht. Een aantal testers heeft het apparaat in de slaapkamer geplaatst, waar het uiterlijk wat minder van belang is. Maar over smaak valt niet te twisten: "Het strakke ontwerp past in elk interieur," vindt een van de testers.

De bediening is eenvoudig, en geen van de testers had moeite om het apparaat aan te krijgen. Daar helpt ook de handige app bij die standaard wordt bijgeleverd. Zoals een van de testers het verwoordt: "Vanaf het moment dat ik het apparaat ontving, was ik onder de indruk van de prestaties en gebruiksvriendelijkheid." 

Lucht zuiveren

Dan door naar waar het uiteindelijk echt om draait: het zuiveren van de lucht. Het testpanel is het er roerend over eens dat die functie ontzettend goed werkt. "Na het aanzetten merk je echt dat de lucht schoner is," zegt een van hen.

Veel van de testers hebben astma of hebben last van hooikoorts, en daar helpt de Air Performer ook goed tegen. "De lucht is voelbaar beter dan voordat we het apparaat hadden ontvangen," zegt een van hen. Een ander verwoordt het zo: "Normaal heb ik binnenshuis vaak last van hooikoorts, maar sinds ik de Air Performer gebruik, is dat aanzienlijk verminderd, zo niet volledig verdwenen." Ook een andere tester met hooikoorts zag meteen verbetering: "Ik heb het idee dat ik daar nu minder last van heb. De echte piek moet natuurlijk nog komen, maar tot nu toe ben ik er zeer positief over."

Maar ook gewone huis-, tuin- en keukenproblemen worden door de Air Performer opgelost. "De geur van huisdieren en kookluchtjes verdwijnt snel en effectief," zegt een van de testers, "zelfs toen ik per ongeluk iets had laten aanbranden. Binnen een half uur was de nare geur volledig verdwenen."

Philips Air Performer 7000 series AMF765/10

© Philips

Ventilatie

Ook de ventilatiefunctie wordt zeer gewaardeerd. "Wat mij positief heeft verrast," zegt een tester, "is de krachtige ventilatiefunctie. Het apparaat laat de lucht efficiënt circuleren en zorgt voor een aangename luchtstroom."

De andere testers zijn het daarmee eens: "Ik ben gevoelig voor hitte tijdens het slapen en ik was op zoek naar een krachtige, maar stille ventilator. De Philips Air Performer voldoet daaraan. Met zijn verschillende snelheidsinstellingen en fluisterstille werking kan ik eindelijk genieten van een goede nachtrust."

Dat komt voor een groot deel door de slaapstand, die muisstil is. "Het is ontzettend fijn dat hij weinig geluid maakt," zegt een van de testers, en ook een andere tester heeft dat ervaren: "De slaapstand is erg prettig. Het is niet helemaal stil, maar door het zachte en vooral constante geluid is het helemaal niet storend."

Extra's

De Philips Air Performer is een simpel apparaat, maar er zijn een paar extra's die erg in de smaak vallen. De app, waarmee je precies kunt zien wat het apparaat heeft gedaan, wordt door alle testers genoemd als een handige functie. Ook de bijgeleverde afstandsbediening wordt genoemd: "Het apparaat is eenvoudig te bedienen, zowel met de afstandsbediening als met de handige app." Tot slot wordt het mooi vormgegeven display nog als extra voordeel genoemd.

Conclusie

De Philips Air Performer 7000 series AMF765/10 is het ultieme 2-in-1-systeem. De functie voor luchtzuivering werkt fantastisch, zelfs bij het deel van de testers dat met astma- of hooikoortsklachten kampt; zonder uitzondering merkten de testers een grote verbetering in de luchtkwaliteit. Bovendien worden nare geurtjes van huisdieren of koken snel verwijderd.

 Ook de ventilatiefunctie wordt geroemd. De Air Performer is een krachtig apparaat en koelt de lucht in huis snel af, maar ook de fluisterstille slaapfunctie werd door veel testers genoemd als groot voordeel. Tel daarbij op de handige app, de fijne afstandsbediening en de zeer gebruiksvriendelijke werking, en je hebt een prachtig apparaat.

De testers zijn dus zeer tevreden over de Philips Air Performer 7000 Series. Het uiteindelijke resultaat daarvan is een dik verdiende 8,0 als gemiddeld eindcijfer.

Ontdek de Philips Air Performer 7000 series AMF765/10

op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten