Consumenten testen: de Philips 8000 Series Air Performer – Meer dan alleen frisse lucht

© Philips

Consumenten testen: de Philips 8000 Series Air Performer – Meer dan alleen frisse lucht

Geplaatst: 4 juli 2024 - 08:38

Partnerredactie

Frisse lucht. Verkoeling. Extra warmte. Normaal gesproken zou je minstens drie apparaten moeten hebben om dat allemaal voor elkaar te krijgen, maar met de Philips 8000 Series Air Performer heb je aan een enkele machine genoeg: het is een luchtzuiveraar, ventilator en verwarming ineen. Het Review.nl Testpanel heeft de Air Performer uitgebreid uitgeprobeerd. Hun ervaringen lees je hier.

In samenwerking met Philips

Laten we eerst eens kijken naar wat er precies is getest. De Air Performer is letterlijk drie apparaten ineen. Hij zuivert de lucht, zorgt voor verkoeling met de ventilatiefunctie en kan zelfs de lucht in je kamer verwarmen als het net even te fris is.

De luchtzuivering is de eerste functie. De Air Performer verwijdert tot 99,97 procent van alle onzichtbare deeltjes die normaal gesproken in de lucht hangen: bacteriën, virussen, pollen, huisstofmijt, en nog meer deeltjes die je liever kwijt dan rijk bent. Bovendien worden ook nare geurtjes en gassen snel en secuur uit de lucht gehaald, zodat je altijd in een schone omgeving rondloopt.

Consumenten testen: de Philips 8000 Series Air Performer – Meer dan alleen frisse lucht-QHBR_39XSQefwxI4pIu0Ew

© Philips

Ook de ventilatiefunctie is het waard om even te noemen. De Air Performer geeft een krachtige luchtstroom die je zelfs verderop in de kamer nog duidelijk voelt. Er zitten geen rotorbladen op, dus de lucht wordt gelijkmatig over de kamer verdeeld, ook geholpen door het feit dat de Air Performer bijna 360 graden kan ronddraaien. Je hebt keuze uit maar liefst 10 verschillende standen, dus wat voor weer het ook is: binnen zit je altijd goed.

En alsof dat nog niet genoeg is, dubbelt de Air Performer ook nog eens als verwarmingsmodule. De speciale keramische technologie zorgt ervoor dat het apparaat binnen drie seconden is opgewarmd. Je stelt de temperatuur handmatig tussen in de 1 en 37 graden, of je gebruikt de automatische modus om energie te besparen.

Genoeg functies om naar uit te kijken, dus. Hoe vond het Review.nl Testpanel het gebruik van de Philips 8000 Series Air Performer

Luchtzuiveraar

De luchtzuiveringsfunctie is de belangrijkste reden om de Air Performer aan te schaffen, en die viel bij het testpanel erg in de smaak. "De werking van de Philips Air Performer 8000 is buitengewoon goed," aldus een van de testers. "In alle standen blijft de lucht gezuiverd worden, zelfs met de constante aanwezigheid van mijn honden. Het apparaat verwijdert effectief stof, pollen en andere verontreinigingen uit de lucht, wat zorgt voor een comfortabele en gezonde leefomgeving. Ik merk een duidelijk verschil in de luchtkwaliteit in mijn huis."

Voor mensen met luchtwegproblemen is de Air Performer een uitkomst, merkt een andere tester: "Ik heb astmatische bronchitis, en ik heb veel positieve effecten gehad van het filteren en schoonmaken van de lucht." 

Ventilator

Ook de ingebouwde ventilator wordt door het testpanel erg gewaardeerd. "Die extra functie maakt het apparaat tot een veelzijdige aanvulling op mijn huishouden," zegt een tester. "De ventilator zorgt voor een verfrissende lucht tijdens warme dagen."

Een andere tester is het daarmee eens: "Het apparaat verplaatst echt een hoop lucht. Op de hoogste stand maakt hij wel wat lawaai, maar op de slaapstand hoor je het apparaat amper; je kunt hem dus ook goed gebruiken in de slaapkamer." Dat laatste werd vaker genoemd als pluspunt van de Air Performer: "Het apparaat is stil in gebruik, zelfs op de hogere standen, waardoor het een ideaal apparaat is voor in de woonkamer en de slaapkamer."

Verwarmen

En dan is er nog de verwarmingsfunctie, die de meeste testers ook uitgebreid hebben uitgeprobeerd. "De verwarming van de ruimte gaat snel," zegt een van hen, "en de lucht wordt niet droog." Ook andere testers noemen de snelheid waarmee de ruimte wordt verwarmd: "Het apparaat verwarmt erg goed, en, misschien nog wel belangrijker: heel snel. Hij werkt echt beter dan ik vooraf had gedacht." 

Extra's

Nog los van de kwaliteit van de Air Performer zelf, was het testpanel ook erg tevreden over het gebruiksgemak. "De Air Performer is eenvoudig te installeren," merkt een van de testers op. "De gebruiksvriendelijke interface maakt het aanpassen van de instellingen een fluitje van een cent."

Het instellen gebeurt deels via het gebruik van de Air+ app, en ook dat wordt door veel testers als groot voordeel genoemd. "In de app kun je zien hoe de luchtkwaliteit in je kamer is, en je kunt zelfs meldingen ontvangen, bijvoorbeeld wanneer er te veel gas in de lucht zit." Dat vond een andere tester ook een fijn idee: "In de app kan je daarnaast ook mooie overzichten vinden, zodat je precies kunt zien wat het apparaat allemaal doet. Zo meet het apparaat bijvoorbeeld vocht, gas, allergenen en PM2.5 in de lucht."

Tot slot zijn de testers zeer te spreken over het uiterlijk van de Air Performer. "De ventilator heeft een strak design, dat past bij ieder interieur," zegt een van de testers, en ook andere leden van het testpanel roemen de looks van het apparaat: 'Mooi design,' 'past prima in de woning,' en 'strak ontwerp' zijn kreten die we meermaals voorbij hebben zien komen. Ook de geringe breedte van de Air Performer wordt genoemd als extra voordeel. 

Ontdek de Philips 8000 Series Air Performer

op Kieskeurig.nl

Conclusie

De Philips 8000 Series Air Performer is een échte drie-in-één. De luchtzuivering is misschien wel het belangrijkste aspect, en de testers waren zeer tevreden over de werking van het apparaat en de kwaliteit van de lucht; zelfs een astmapatiënt was erg te spreken over de mogelijkheden van de Air Performer.

Ook de ventilatorfunctie werd erg gewaardeerd, al noemden sommige testers wel een hoog volume op de hoogste standen als klein minpuntje; de slaapstand werd dan weer juist als erg stil ervaren. Het verwarmen ging volgens het testpanel goed, en vooral lekker snel.

Al met al is het Review.nl Testpanel zeer te spreken over de Philips Air Performer. De 8,5 die als gemiddeld eindcijfer uit de test is gerold, is dan ook meer dan verdiend. Zoals een tester het afsluit: "Ik heb al veel apparaten geprobeerd, maar de Air Performer heeft al mijn verwachtingen overtroffen."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten