Zo kun je foto's van je iPhone halen zonder iTunes

© PXimport

Zo kun je foto's van je iPhone halen zonder iTunes

Geplaatst: 13 mei 2016 - 06:38

Aangepast: 24 november 2022 - 11:57

Redactie ID.nl

Standaard verbindt je iPhone met iTunes zodra je hem met een kabel aan je computer hangt. Maar het kan ook anders. Of je nu een Mac of pc gebruikt, het is heel eenvoudig om je foto's van je iPhone af te halen zonder iTunes te hoeven gebruiken.

Niet iedereen is gecharmeerd van iTunes. Op de pc is de software minder gestroomlijnd dan op de Mac, en als je iTunes eigenlijk verder niet of nauwelijks gebruikt benader je misschien liever je foto's op een andere manier. Lees ook: Zo kun je meerdere foto's tegelijk delen in iOS 9.

Op de Mac

Koppel je iPhone aan je Mac door middel van een usb-kabel. Open de Image Capture-app en selecteer je iPhone. Selecteer alle foto's die je op je computer wilt opslaan, kies een map en klik op Import. Om alle foto's die in de camerarol van je iPhone staan te importeren moet je op Import all klikken.

Op de pc

Koppel je iPhone aan je pc met een usb-kabel. Als je Automatisch afspelen hebt ingeschakeld kun je meteen je foto's gaan importeren door op Afbeeldingen en video's importeren te klikken.

Is Automatisch afspelen niet ingeschakeld, open dan de ingebouwde Foto's app van Windows 10 en klik rechts bovenaan het venster op Importeren (het vierkantje met het omlaag wijzende pijltje).

Vervolgens kun je tags aan je foto's toekennen als je dat wilt, en je kunt ervoor kiezen om de foto's van je iPhone te verwijderen zodra ze naar je computer zijn overgezet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten