© PXimport

Vooruitblik iPhone X

Geplaatst: 15 augustus 2017 - 12:54

Aangepast: 24 november 2022 - 12:39

- -

In september introduceert Apple traditiegetrouw nieuwe iPhones. En ondanks strikte geheimhouding is er al flink wat gelekt over deze modellen. Computer Totaal werpt een vooruitblik op iPhone X.

© PXimport

September is de maand waarin Apple de nieuwste iPhone-modellen voorstelt en net als voorgaande jaren draait de geruchtenmachine in de voorafgaande weken op volle toeren. Aan de hand van de hardnekkigste geruchten gaan we in op wat je bij deze iPhones kunt verwachten.

Behuizing

De verwachting is dat de nieuwe iPhones wat betreft uiterlijk niet heel erg zullen afwijken van de huidige iPhone 7. Wel meldt een aantal bronnen dat in ieder geval de nieuwe iPhone X over een achterkant beschikt die van glas is. Dat heeft ten opzichte van het aluminium dat in de huidige modellen wordt gebruikt als voordeel dat radiosignalen niet langer gehinderd worden en de antenne gewoon aan de binnenkant van het toestel kan worden geplaatst. Een glazen achterkant zou er ook op kunnen duiden dat toestel draadloos zou kunnen worden opgeladen.

© PXimport

Waterdicht

Net als de huidige iPhone 7 zal de iPhone X naar verwachting ongeschonden een onderdompeling in water doorstaan (IP67). We hopen dat Apple een stapje verder gaat en de toestellen – net als de collega’s van Samsung - volledig waterdicht maakt conform de strengere IP68-classificatie.

Scherm

Naar men denkt krijgt de iPhone X een 4,7 inch scherm heeft. Naar verwachting zal de iPhone X – net als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus – voorzien zijn van een IPS LCD-scherm.

Hoe zit het dan met de geruchten dat Apple een overeenkomst zou hebben gesloten met Samsung voor de levering van OLED-schermen? We denken dat dit klopt maar dat dit scherm gebruikt zal worden in de iPhone 8; het nieuwe vlaggenschip van Apple dat volgens sommige bronnen gelijk met de 7s en 7s Plus wordt geïntroduceerd.

Processor en opslag

De iPhone 7 beschikt over de Apple A10 Fusion quadcore processor die uitstekend presteert. Het lijkt erop dat de iPhone X zal worden voorzien van de nieuwe A11-chip. Deze wordt op 10 nm door TSMC geproduceerd en zou bijna 20% sneller zijn dan de A10 en zelfs een stuk beter presteren dan de Samsung Exynos 8895; momenteel de snelste CPU voor smartphones met Android. Het kan ook zijn dat Apple de A11 uitsluitend voor de iPhone X wil gebruiken.

Wat betreft opslag verwachten we geen schokkende veranderingen. Ga je een iPhone X dan kun je naar in de winkel naar verwachting kiezen tussen 32, 128 of 256 GB opslag.

Camera

Het ziet er naar uit dat de specificaties voor zowel de camera’s aan de voor- als de achterzijde van de iPhone X vrijwel gelijk zullen zijn aan die van de huidige 7 en de 7 Plus (7 MP voorzijde, 12 MP achterzijde). Wel zijn er hardnekkige geruchten dat de camera’s op de camera’s op de iPhone X niet horizontaal (naast elkaar) maar verticaal (onder elkaar zijn geplaatst).

Apple zou samen met LG werken aan een dual-lens camera die 3D-foto’s kan maken en gezichtsherkenning zou ondersteunen. Het zou echter kunnen dat deze techniek pas wordt gebruikt in de nieuwe iPhone X.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000