Verander je tv in een computer met de Chromebit

© PXimport

Verander je tv in een computer met de Chromebit

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 april 2015 - 06:48

Aangepast: 24 november 2022 - 11:18

Daan Doedens

Google heeft een nieuw speeltje. Het is geen laptop of stukje software, maar heel iets anders. Het is klein, het is handig en het komt nog deze zomer op de markt. Het heet de Chromebit en het doet één heel simpel ding: het maakt een pc van je tv.

De Chromebit is een HDMI-dongle die je aansluit op de televisie. Het stickje huisvest een volledige versie van Chrome OS, het op een browser gebaseerde besturingssysteem van Google waar ook Chromebooks op draaien. Je plugt de dongle simpelweg in je televisie en voilà, je hebt een computer, compleet met Bluetooth 4.0, wifi 802.11 ac en 16 GB opslagruimte.

Veel meer details zijn er nog niet, want de Chromebit zit voorlopig nog wel even in de ontwikkelingsfase. Wat Google wél al kon zeggen was dat het ervan uitgaat dat de dongle nog deze zomer uit moet komen en minder dan 100 dollar gaat kosten. Niet slecht voor een Chromebook met een Ultra HD-scherm, toch?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000