Vanaf vandaag muziek via Spotify in Nederland

© © Eugenio Marongiu

Vanaf vandaag muziek via Spotify in Nederland

Geplaatst: 18 mei 2010 - 04:27

Aangepast: 23 april 2024 - 09:39

Redactie PCM

Vanaf vandaag is de populaire muziekdienst Spotify ook in Nederland beschikbaar. Met Spotify is het mogelijk om streaming muziek te luisteren via het internet.

Nederland is het zevende land waar de dienst beschikbaar komt.

Spotify heeft overeenkomsten gesloten met Buma/Stemra, grote labels als Universal Music Group, Sony BMG, EMI Music, Warner Music Group en met een aantal Nederlandse independent labels. In totaal biedt Spotify 8 miljoen tracks aan.

Er zijn drie verschillende uitvoeringen van Spotify. De Open-versie is gratis. Daarmee kunnen gebruikers maandelijks 20 uur muziek luisteren - ongeveer 25 cd's of 300 songs. In deze versie worden wel advertenties voorgeschoteld. Spotify Unlimited kost 4,99 euro per maand en biedt ongelimiteerde toegang tot de online dienst, zonder advertenties. Tenslotte is er nog Spotify Premium: onbeperkt online en offline toegang tot muziek, waarbij de kwaliteit van de audio het dubbele is als die van Open en Unlimited (namelijk 320 kbps in plaats van 160 kbps).

De Nederlandse Spotify heeft ook de première van de nieuwe single van Marco Borsato en Guus Meeuwis, Schouder aan Schouder. De single komt pas aanstaande vrijdag uit, maar is nu al exclusief op Spotify te beluisteren.

Aanmelden voor de nieuwe dienst kan hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten