'Uitgeverijen werken aan Spotify voor boeken'

© PXimport

'Uitgeverijen werken aan Spotify voor boeken'

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 augustus 2013 - 05:35

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Elmar Rekers

Uitgeverij WPG werkt samen met Lannoo aan een nieuw verdienmodel voor e-boeken. Dat schrijft het Belgische De Tijd. Het zou hier om een Spotify-achtig ‘all you can read’-abonnement gaan.

Bij Spotify betalen gebruikers maandelijks een bedrag om ongelimiteerd naar streaming muziek te kunnen luisteren. Netflix brengt later dit jaar een soortgelijke dienst naar Nederland voor films en tv-series. Ook de boekenwurmen onder ons lijken binnenkort dus zoveel te kunnen gaan lezen als ze maar willen.

Joint venture

De vermoedens van De Tijd lijken bevestigd te worden door de joint venture die WPG en Lannoo willen oprichten. Als de uitgeverijen al hun titels digitaal beschikbaar stellen, zal hiermee direct een goot aanbod beschikbaar zijn. De bedrijven zijn onder meer verantwoordelijk voor Bruna, De Bezige Bij, De Arbeidspers, Meulenhof en Unieboek.

Hoewel De Tijd nog niet veel concrete details weet te geven, zou wel zeker zijn dat de dienst nog dit jaar beschikbaar komt in zowel België als Nederland. Hierbij zouden abonnees voor een vast bedrag per maand een bepaald aantal boeken kunnen lezen, of zelf ongelimiteerd in de letteren kunnen duiken op hun e-reader of iPad.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000