Taiwan Media Tour: Acer zet serieus in op gaming

© PXimport

Taiwan Media Tour: Acer zet serieus in op gaming

Geplaatst: 3 mei 2016 - 11:31

Aangepast: 14 december 2022 - 14:55

Jeroen Boer

Op uitnodiging van TAITRA, de organisatie die Taiwan promoot in het buitenland, maakt Computer!Totaal een Media Tour door Taiwan langs diverse IT-fabrikanten. Ons eerste bezoek was bij Acer dat liet zien waar de Predator-gamingproducten ontworpen worden.

In het Acer Demo Center vlakbij het hoofdkantoor van Acer in Taipei liet Acer zien waar het het bedrijf mee bezig is. Een ding was direct duidelijk: Acer zet serieus in op gaming. Zo staan de gamingproducten prominent opgesteld in het democenter. Lees ook: De beste grafische kaart voor iedere gamer.

 

© PXimport

Zodra je het Acer Demo Center binnenstapt is de focus op gaming duidelijk.

De aandacht voor gaming blijft niet beperkt tot de producten die de consument kan kopen, ook binnen de organisatie is de focus sinds enig tijd veel sterker. We kregen daarin een klein kijkje de keuken middels het Acer Design Lab. Deze ontwerpafdeling houdt zich onder andere bezig met het ontwerp van Acers Predator-gamingproducten. Acer werkt daarin samen met gamers via focusgroepen. Op basis van de input van gamers gaan de ontwerpers in het Design Lab aan de slag om mock-ups en prototypes van toekomstige producten te maken. Ook tijdens dit ontwerpproces blijven gamers input geven.

 

© PXimport

Mock-ups en prototypes

Het Design Lab zelf is een gezellige chaos vol met machines en materialen voor het maken van de mock-ups. Er staan bijvoorbeeld cnc-machines die ontwerpen vervaardigen uit bijvoorbeeld metaal.

 

© PXimport

De ontwerpers hebben de beschikking over cnc-machines.

Er worden ook minder geavanceerde methoden als karton en plakband gebruik om mock-ups in elkaar te zetten. Helaas mocht er niet verteld worden waar het team momenteel mee bezig is en een belangrijk prototype was verborgen onder een kleedje. Wel mochten we overzichtsfoto's maken zodat ook jij een kijkje in dit Design Lab krijgt.

 

© PXimport

Het Design labs staat vol met machines voor onder andere hout- en metaalbewerking.

Krachtige gamingnotebook

Acers sterkere focus op gamingproducten middels bijvoorbeeld het Acer Design Lab leidt in ieder geval tot mooie producten. Onlangs introduceerde Acer de nieuwe Predator-producten in New York en ook in Taiwan werd uitgebreid bij deze producten stilgestaan. Het paradepaardje lijkt de Predator 17 X te zijn, een 17inch-gamingnotebook die gebruik maakt van krachtige desktophardware en geschikt is voor VR-gaming met een Oculus Rift of HTC Vive. Ook bij de eveneens onlangs geïntroduceerde compacte gamingdesktop Predator G1 werd stilgestaan.

 

© PXimport

De gamingdesktop Predator G1 (rechts) is een compacte desktop met de krachtigste componenten.

Gamingnotebooks zijn niets nieuws, maar bevatten doorgaans speciale mobiele gpu's die ondanks dat ze bedoeld zijn voor gamers toch minder krachtig zijn dan desktop-gpus's. Bij de Predator 17 X heb je daar geen last van, in plaats van een mobiele gpu heeft Acer in de Predator 17x een volwaardige NVIDIA GeForce 980 verwerkt. Overigens betekent het gebruik van een desktopchip niet dat je de kaart later kunt vervangen, de gpu is op het moederbord gesoldeerd. Uiteraard bevat de Predator in de vorm van de Intels Core i7-6820HK (een quadcoreprocessor met een basiskloksnelheid van 2,7 GHz) ook een krachtige processor. Samen genereren deze krachtige componenten een hoop warmte.

 

© PXimport

De Predator 17 X bevat een normale NVIDIA GeForce GTX 980 met genoeg kracht voor VR.

Metalen ventilatoren

Waar Asus voor een vergelijkbare notebook een forse waterkoeling heeft bedacht die je onderweg niet kunt meenemen, gebruik Acer ' gewoon' ventilatoren voor de koeling. Het bedrijf is hier duidelijk trots op en het is uiteraard handig dat je de laptop overal op volle kracht gebruiken zonder externe koeloplossing. Er zijn drie ventilatoren in de laptop verwerkt. Bijzonder is dat dit geen kunststof exemplaren zijn, maar dat ze gemaakt zijn van metaal. Hierdoor kunnen er meer vinnen op de ventilatoren geplaatst worden waardoor de luchtverplaatsing en dus het koelvermogen hoger is dan bij kunststof fans van dezelfde afmeting.

 

© PXimport

Een schematische weergave van de koeling en één van de metalen ventilatoren.

Acer gebruikt deze metalen fans overigens al enige tijd in ultrabooks. Voor een goede koeling is het belangrijk dat de ventilatoren en de rest van het koelsysteem niet bedekt raken met een laag stof. Bij de Predator 17 X zou dit minder snel gebeuren omdat de notebook herkent als er teveel stof in het koelsysteem zit. De draairichting van de fans wordt dan omgedraaid waardoor het stof weggeblazen wordt. Zowel over het ontwerp als de techniek wordt dus goed nagedacht en wij zijn stiekem benieuwd wat Acer onder het kleedje verborgen hield.

 

© PXimport

Acer heeft een heuse giftshop met allerlei spulletjes voor de fans.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten