© PXimport

Systeemvak in Windows verbergen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 maart 2012 - 12:23

Aangepast: 16 november 2022 - 10:21

José Pauty

Vraag van een lezer: "Ik vind het systeemvak van Windows maar irritant. Pictogrammen die soms wel of niet en soms niet getoond worden. Ik wil dat systeemvak gewoon helemaal uitschakelen, kan dat?"

Ons antwoord: Het is misschien handiger het systeemvak beter te configureren, maar geheel uitschakelen kan ook. U houdt rechtsonder op de taakbalk dan enkel datum en tijd over.

Klik op Start, tik regedit.exe en druk op Enter. Ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer. Rechtsklik in het rechterdeel van het venster, kies Nieuw / DWORD (32-bits)-waarde en noem deze waarde NoTrayItemsDisplay. Dubbelklik erop en vul bij Waardegegevens het getal 1 in. Sluit de registereditor, meld uzelf af bij Windows en opnieuw weer aan (of herstart de pc). Resultaat: het systeemvak is helemaal verborgen. Verwijder de sleutel om het systeemvak weer te tonen.

© PXimport

Met een eenvoudige registertruc is het systeemvak helemaal te verbergen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000