Sociale netwerken bieden adverteerders nieuwe kansen

Sociale netwerkdiensten als MySpace, Bebo en Facebook zijn razend populair bij jonge internetgebruikers. Precies de doelgroep die voor veel adverteerders een probleem is om te bereiken. Adverteerders willen sociale netwerken gaan gebruiken om deze lastige doelgroep te bereiken, maar leden staan afkerig tegenover advertenties op hun favoriete netwerkdienst.


"Een sociaal netwerk biedt een unieke manier voor mensen om met elkaar om te gaan dat geen enkel ander medium biedt," zegt Rory Sutherland, vice-voorzitter van het Britse advertentiebedrijf Ogilvy Group. "Het is een beetje als een kroeg. Mensen komen er naar toe om zichzelf te vermaken, met anderen te communiceren en om ervaringen te delen."

Uit een recent onderzoek blijkt dat er een grote kans is dat internetgebruikers die sociale netwerkdiensten gebruiken een product kopen of naar een website surfen wanneer deze door andere gebruikers wordt aanbevolen.

Facebook lanceerde recentelijk een nieuw advertentiesysteem waarmee adverteerders een profielpagina kunnen aanmaken voor een product of dienst. Facebook-gebruikers kunnen vervolgens ‘vrienden' worden van het product. Het populaire sociale netwerk MySpace gebruikt sinds kort Google's OpenSocial-platform waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen die op meerdere sociale netwerken draaien.

Adverteerders willen via sociale netwerken gebruikers aanmoedigen om hun producten te bespreken. Hierdoor kan er een gemeenschap rondom een product worden gecreëerd en neemt de naamsbekendheid toe. De top vijf sociale netwerken zijn zeer interessant voor adverteerders omdat ze via de netwerken toegang krijgen tot miljoenen potentiële klanten. Een sociaal netwerk biedt een kant-en-klaar systeem voor gebruikers om producten aan te bevelen aan andere gebruikers. Mond-tot-mond reclame is de beste manier om een product via een sociaal netwerk te promoten.

Er kleven niet alleen voordelen aan het adverteren via mond-tot-mond reclame op sociale netwerken. De netwerken geven adverteerders niet de mogelijkheid om een conversatie over een product aan te zwengelen of te sturen als het eenmaal aan de gang is. Leden van sociale netwerken zijn over het algemeen ook zeer afkerig van advertenties of andere commerciële uitingen op hun netwerk.

De kans is groot dat wanneer een bedrijf te overduidelijk een sociaal netwerk gebruikt om een product onder de aandacht te brengen dit tot cynische en negatieve reacties leidt bij een groot gedeelte van de leden. Virale marketing is tegenwoordig de beste manier om een product snel en bij een gigantisch publiek onder de aandacht te brengen, maar een adverteerder moet wel zeer subtiel te werk gaan of zijn doelgroep zeer goed kennen wil het niet tegen zich keren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000