IFA 2015: Samsung zet in op 4K blu-ray

Samsung duikt officieel in de wereld van 4K blu-ray. Het bedrijf maakte tijdens de IFA-beurs bekend dat het een blu-rayspeler op de markt brengt die kan omgaan met ultraHD-schijfjes.

Daarmee zouden beelden op je televisiescherm getoverd kunnen worden die een vier maal hogere resolutie hebben dan die van gewone blu-rays. Ook is het mogelijk om beelden met 60 frames per seconde (fps) te tonen. 

Die hoge kwaliteit beelden moeten natuurlijk wel getoond kunnen worden. Ook daar heeft Samsung natuurlijk iets voor: een lijn van in totaal 32 televisies met gebogen scherm die de 4K-beelden uit kunnen zenden. Samsung werkt daarom ook samen met tv-zender FOX, die een ultraHD-kanaal heeft ingericht speciaal voor Samsung-klanten. 

Streamen

Die televisies kun je overigens ook prima gebruiken om te gamen. Door een nieuwe technologie kun je games vanaf je pc direct op je Samsung-televisie spelen, en dus ook in de hoogst mogelijke kwaliteit. Ook films en series kunnen makkelijker, sneller en in hogere kwaliteit vanaf andere devices naar de televisies gestreamd worden.

De blu-rayspeler zou begin 2016 in de winkels moeten liggen. Of hij dan ook direct in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000