Safari-extensies instellen in macOS Monterey doe je zo

© PXimport

Safari-extensies instellen in macOS Monterey doe je zo

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 april 2022 - 13:17

Aangepast: 25 november 2022 - 11:33

Justin Doornekamp

Voor iedere populaire browser kun je tegenwoordig extensies of zogenoemde add-ons downloaden, zo ook voor Safari. Daarmee kun je het gebruik van je browser verder optimaliseren. Hoe stel je deze Safari-extensies in?

“Safari-extensies geven je browser superkrachten. Zo kun je advertenties blokkeren, de beste prijzen en kortingen vinden tijdens het shoppen, webpagina's opslaan om ze offline te lezen en nog veel meer”, zo legt Apple uit. Kortom: er is een breed aanbod aan handige tools beschikbaar die je kunt downloaden vanuit de App Store. 

Installeren

Het installeren van Safari-extensies is gemakkelijk. Zorg dat je Mac is bijgewerkt naar macOS Monterey 12 en open de Safari-app. Kies linksboven in de menubalk op Safari en vervolgens op Safari-extensies. Hiermee opent de App Store en zie je direct een overzicht van de beschikbare add-ons. In sommige gevallen kun je een uitbreiding voor je browser ook downloaden via de website van de ontwikkelaar, maar dit wordt niet als 'veilig' bestempeld door Apple.

Heb je er een gevonden? Klik op de Download-knop of op de prijs en klik nogmaals op dezelfde knop om de add-on aan te schaffen of te installeren. Nadat de extensie is gedownload, moet je deze in sommige gevallen nog inschakelen. Dit doe je door in de browser opnieuw voor Safari te kiezen en dan naar Voorkeuren te gaan. 

Onder Extensies kun je geïnstalleerde extensies in- of uitschakelen. Soms geeft Apple een waarschuwing dat een extensie het surfen op internet kan vertragen. Het loont in ieder geval om kritisch te zijn op de add-ons die je installeert, om te voorkomen dat je browser onnodig traag wordt.

Extensies beheren

Heb je meerdere browsertools gedownload, dan kun je ze in hetzelfde Extensies-menu beheren. Selecteer er één en klik op Verwijder installatie als je een extensie niet meer wilt gebruiken. Heb je een add-on gedownload via een andere app, dan kun je deze app ook meteen verwijderen. Als je een extensie selecteert, heb je ook de optie om wat instellingen te wijzigen, bijvoorbeeld met betrekking tot je privacy en de toegang die extensies hebben.

De browsertools worden automatisch bijgewerkt via de Mac App Store. Daar kun je ze ook handmatig bijwerken. Je vindt updates in het menu links in de Mac App Store.

Ook de Chrome-browser kent inmiddels heel wat handige extensies. In een ander artikel sommen we de 25 beste Chrome-extensies op. 

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000