Nieuw in Outlook 2010 is de functie Quick Steps. Met deze functie kun u in één keer meerdere handelingen verrichten. Dit artikel gaat over de verschillende mogelijkheden van deze functie.

Snelle stappen

Nieuw in Outlook zijn Quick Steps. Dit zijn opties waarmee u in één keer meerdere handelingen kunt verrichten. Wilt u bijvoorbeeld na het beantwoorden van een e-mail deze direct verwijderen? Normaal gesproken voert u hiervoor twee handelingen uit: eerst beantwoorden en vervolgens verwijderen. Met de Quick Step Reply & Delete worden deze acties gecombineerd in één knop. U vindt de Quick Steps bovenaan het hoofdvenster van Outlook.

© PXimport

In één keer meerdere handelingen verrichten met de nieuwe Quick Steps.

Quick Steps maken

Interessant is de mogelijkheid om zelf een Quick Step te maken, waarin u meerdere handelingen bundelt. In het onderdeel Quick Steps klikt u op de pijl naar beneden en kiest New Quick Step. In het vervolgmenu kunt u kiezen uit een aantal standaardstappen, zoals Move to Folder of Categorize & Move. Deze kunt u gebruiken als uitgangspunt en op basis hiervan een nieuwe Step maken. Leuker is echter de optie Custom. Hiermee maakt u een geheel eigen Step. Geef deze een geschikte titel bij Name en bepaal bij Actions welke stappen moeten worden genomen als u de Quick Step uitvoert. Klik telkens op Add Action om een nieuwe stap toe te voegen. Eventueel kent u nog een snelkoppeling toe aan de Quick Step, zodat u deze eenvoudig kunt opvragen (bij Shortcut key). In het vak Tooltip text kunt u een beschrijving voor uw eigen Quick Step maken. Tevreden? Bevestig met een klik op Finish. De Quick Step is toegevoegd.

Quick Steps beheren

U kunt bestaande Quick Steps beheren. Klik in de sectie Quick Steps op de vervolgpijl en kies Manage Quick Steps. Kies vervolgens de Quick Step die u wilt aanpassen en klik in het rechtergedeelte van het venster op de actie die u met de Quick Step wilt uitvoeren (bijvoorbeeld Edit als u de Step wilt aanpassen, of Duplicate als u de Step wilt dupliceren). Via het menu aan de linkerzijde van het venster kunt u ook de volgorde van de Quick Steps aanpassen, zodat u de meest gebruikte Steps voorin het menu kunt plaatsen.

© PXimport

De Quick Steps beheren.

Engelse interface

Dit artikel is gemaakt met de Engelse bètaversie van Office 2010 (omdat de Nederlandse versie nog niet beschikbaar is). Alle benaming in de interface zijn dus in het Engels. Mocht u later dit jaar de Nederlandse versie installeren, dan heten alle functies weer anders. Maar tegen die tijd passen we deze artikelen aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000