Opera introduceert vandaag versie 7 van de browser voor mobiele telefoons: Opera Mini. De browser biedt o.a. camera-ondersteuning en ondersteuning voor HTML 5 en 3D-graphics.

Hoewel Opera op de desktop een vrij bescheiden rol speelt, wordt de browser (mobiel + desktop) toch door 160 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Vooral op mobiele apparaten is Opera populair omdat er gebruik gemaakt wordt van datacompressie waardoor het mobiele datagebruik beperkt wordt. Android is uiteraard een belangrijk platform voor Opera om dat aantal te verhogen.

De Opera Mini browser is een gemaakt op een java-platform en is voor een groot aantal besturingsystemen beschikbaar. Versie 7 wordt vandaag voor Android uitgebracht en is in de Google Play store te downloaden.

Verbeteringen
Opera wil gebruikers laten overstappen van de concurrentie door een aantal nieuwe functies toe te voegen zoals betere ondersteuning voor HTML 5 en WebGL-ondersteuning voor 3D, dat vooral in games wordt gebruikt. Daarnaast is de limiet van maximaal 9 bookmarks (favorieten) komen te vervallen. Nu kun je ongelimiteerd aantal bookmarks aanmaken.

Opera ziet als zijn sterkste punt nog steeds de snelheid. Opera gebruikt een compressietechniek voor webpagina’s waardoor die sneller laden. Door de compressie, volgens Opera tot wel 90%, wordt het dataverkeer ook lager. Hieronder een filmpje:

Ook Opera Mobile
Naast Opera Mini heef opera ook nog de Opera Mobile browser. Deze is alleen voor Android en Symbian beschikbaar. Deze volwaardige browser biedt wat meer functionaliteit en is daardoor ook beter geschikt voor het gebruik op tablets. Er is bij de gebruikers nog wel eens verwarring over de twee voor mobiel gebruik gepromote browsers van Opera. Op deze pagina worden de verschillen tussen Opera Mini en Opera Mobile aangegeven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000