Mozilla werkt aan Firefox OS voor Raspberry Pi

Mozilla werkt aan een volwaardige versie van Firefox OS voor de Raspberry Pi. Het bedrijf is bezig het besturingssysteem te porten naar het domotica-computertje.

Dat liet het bedrijf dit weekend weten tijdens een ontwikkelaarsbijeenkomst.

Virtuele machine

Op dit moment werken de testversies van het besturingssysteem alleen nog maar in een virtuele machine, maar uiteindelijk moet Firefox OS als volwaardig besturingssysteem te downloaden zijn voor de Raspberry Pi.

Aangepaste versie

Firefox OS is nu al een mobiel besturingssysteem voor smartphones, al wordt dat nog niet door veel toestellen ondersteund. De aangepaste versie voor de domotica-apparatuur moet echter ook aanvullende ondersteuning krijgen voor andere functies van de Raspberry Pi, zoals aansturing voor de connectoren en andere accessoires van de Pi. Ook moet Firefox OS voor de Raspberry Pi een ingebouwde mediaspeler krijgen, waardoor het computertje makkelijker als mediacenter te gebruiken is.

Touchscreen

Bovendien heeft de Raspberry Pi Foundation onlangs aangekondigd met een eigen touchscreen te komen voor de hardware, waardoor het goed kan dat het besturingssysteem ook geschikt wordt voor aanraakschermen.

Toekomst

Het is niet duidelijk wanneer het besturingssysteem definitief beschikbaar komt om te downloaden. Waarschijnlijk zal dat ergens volgend jaar zijn, want volgend jaar wil Mozilla nog wat extra evenementen gaat houden om de ontwikkeling ervan te versnellen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000