Microsoft: "Windows Vista het veiligst"

Een half jaar na de lancering blijkt Windows Vista veiliger dan de besturingssystemen Mac OS X en Linux. Vista heeft minder kritische lekken dan in de eerste zes maanden dan de andere besturingssystemen.Veiligheidsspecialist Jeff Jones onderzocht lekken in Windows Vista en hoe deze gerepareerd worden en keek hoe andere besturingssystemen het doen.

Volgens het rapport van Jones doet Windows Vista het aanmerkelijk beter dan andere besturingssystemen. Jones is niet geheel onafhankelijk: hij werkt bij Microsoft. Volgens het rapport van Jones gaf Microsoft de afgelopen zes maanden Microsoft vier security bulletins uit die totaal 12 problemen in Windows Vista oplosten.

De eerste zes maanden na het verschijnen van Windows XP waren er 36 problemen met het besturingssysteem. In Red Hats Linux 4 Workstation waren na zes maanden 126 ernstige lekken gevonden. Ubuntu 6.06 LTS en Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10 hadden respectievelijk 29 en 23 lekken in de zes maanden na release.

Hoewel Vista veel minder serieuze veiligheidsproblemen kent, springt Microsoft een stuk slordiger om met minder ernstige lekken. Zes maanden na het uitbrengen van XP stonden er nog maar drie bugs open; bij Vista is dit aantal vijf keer zo hoog.


Bron: Computable.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000